Bahçelievler'deki 3 kişinin hayatını kaybettiği doğal gaz patlamasında 'kasıt' tespiti!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bahçelievler'de bir apartmanın en üst katında yaşanan ve 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı doğal gaz patlamasının 'bilinçli' yapıldığı ortaya çıktı. İtfaiyenin raporuna göre ocağa bağlanan gaz hortumu 'kasıtlı' olarak kesildi.

Geçen hafta Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki bir binanın çatı katında yaşanan şiddetli patlamada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Korkunç patlamanın doğal gazdan kaynaklandığı üzerinde durulurken, itfaiyeden gelen rapor şoke etti.

ELEKTRİK KAÇAĞI YOK

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Avrupa Yakası İtfaiye Şube Müdürlüğünün hazırladığı raporda, daire dahilinde bulunan elektrik şalterinin açık olduğu, tesisat üzerinde elektrik kaynaklı yanmaya bağlı herhangi bir emareye rastlanmadığı kaydedildi.

DOĞAL GAZ HORTUMU 'KASITLI' OLARAK KESİLMİŞ

Bina ve doğal gaz tesisatı üzerinde yapılan araştırmada da, tesisat üzerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirtilen raporda, "Ancak daire girişine göre sağ tarafta bulunan mutfak dahilindeki doğal gaz vanasının açık pozisyonda, bu vanaya bağlı fleksi hortumunun kopuk olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın etkisiyle daireden sokağa düşen ocak üzerinde yaptığımız incelemede, ocak beklerinden iki tanesinin açık pozisyonda olduğu ve ocağa bağlı fleksi hortumunun üzerinde kesici alete bağlı kesiler olduğu tarafımızca tespit edilmiş olup bu durum fotoğraflar ile kayıt altına alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bahçelievler'deki 3 kişinin hayatını kaybettiği doğal gaz patlamasında 'kasıt' tespiti!

9 NUMARALI DAİREDE GERÇEKLEŞTİ

Raporda, sokak üzerinde binanın girişini ve çıkışını gösteren herhangi bir kamera kaydına rastlanılmadığı dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

"Tüm bu bilgiler ışığında mutfak dahilinde bulunan ocağa bağlı fleksi hortum olarak tabir edilen gaz bağlantı hortumunun herhangi bir kesici madde kullanılarak kasıtlı olarak kesilmesi neticesiyle bu hortumdan ortama sızan gazın alt üst patlama limiti aralığına ulaşması sonucu herhangi bir açık ateş kaynağı ile (kibrit, çakmak alevi, elektrik kontağı, statik elektriklenme ve benzeri) temas ederek parlamasıyla yangın başlangıcının meydana geldiği anlaşılmıştır. Patlamaya bağlı basınç etkisiyle dairenin beden duvarlarının yıkılarak bina dahilinde Mahmutbey 7. Sokak ve Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki yapılarda ağır tahribat oluşturduğu görülmüş olup patlamanın etkisiyle yangının 9 numaralı daire dahilinde sirayet ettiği kanaatine varılmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...