Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşıyla görüştü: Her türlü desteğe hazırız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşıyla görüştü: Her türlü desteğe hazırız

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail hükümetinin Yahudilere Ramazan boyunca Mescid-i Aksa'yı yasaklaması, gerginliğin azaltılması ve provokasyonların tekrarlanmaması gerektiği vurgulandı. Çavuşoğlu, bir kez daha Türkiye'nin gerginliğin azaltmak için her türlü katkıyı sağlayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Cohen ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Mescid-i Aksa bağlamındaki son gelişmeler ele alındı.

YAHUDİLERE YASAK KARARI ÖNEMLİ BİR ADIM

Çavuşoğlu, İsrail hükümetinin Ramazan ayı sonuna kadar Mescid-i Aksa'ya Müslümanların dışında kimsenin girmesine izin verilmemesi kararını gerginliğin azaltılması bakımından olumlu bulduğunu ifade etti ve Mescid-i Aksa'da provokasyonların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin gerginliğin azaltılması için her türlü katkıyı sağlayacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

İsrail güçleri geçtiğimiz hafta önce yatsı namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, mescitte kadın-çocuk ayırt etmeksizin ibadet eden Müslümanları hedef almış, saldırı sabah namazı sonrasında da tekrarlanmıştı. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların ardından Lübnan topraklarından İsrail'e onlarca roket atılmış, İsrail'de bu saldırıya Lübnan'ı ve Gazze'yi bombalayarak cevap vermişti.

Yaşanan gerilim ardından birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrailli mevkidaşı Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bir kez daha saldırılara sessiz kalamayacaklarını belirtirek, Müslümanlara yönelik sert müdahaleleri eleştirmişti. Erdoğan, her Ramazan ayında tekrarlanan olayların bir daha yaşanmaması için, adil ve kalıcı barışı tesis etme yönünde adım atılması amacıyla üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün Mescid-i Aksa'ya Yahudilerin girişini Ramazan ayının sonuna kadar durdurma kararı almıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...