Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı! Ana gündemi Gazze

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı! Ana gündemi Gazze

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Ana gündem Filistin olacak, Türkiye’nin ateşkes, ara buluculuk ve garantörlük için neler yapabileceği masaya yatırılacak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantının ana konusu, İsrail-Filistin çatışması olacak. 25 gündür süren çatışmaların durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin arabuluculuk ve garantörlük meselesi masaya yatırılacak. Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Filistin için yürüttüğü diplomasi trafiği de kabine üyeleri ile paylaşılacak.

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz haftalarda yaptığı ve iki kez yinelediği, “24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse Türkiye süratle devreye girmeli, sorumluluğunu gereği her neyse yapmalıdır” açıklaması da sıcak başlıklar arasında olacak. Filistin meselesinde Türkiye olarak hangi adımların atılacağı üzerinde değerlendirmeler yapılacak.

YAPILACAK YARDIMLAR MASADA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze’ye gönderilen sağlık yardımları ve Mısır’a kurulan sahra hastaneleri hakkında bilgilendirmede bulunacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak yardımlar masaya yatırılacak.

İÇ VE DIŞ MESELELER ELE ALINACAK

Öte yandan, yurt içindeki ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da Kabine toplantısında görüşülecek. Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekâtları ile bölgedeki son durum değerlendirilecek.

Ekonomik gelişmeler de toplantıda gündeme gelecek sıcak başlıkları arasında olacak. Enflasyonla ve fahiş fiyatlarla mücadele ile alım gücünün iyileştirilmesi ve refah seviyesinin artırılması için atılacak adımlar görüşülecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...