ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hakan Fidan'ı aradı: Gündem Gazze'deki insanı durum

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hakan Fidan'ı aradı: Gündem Gazze'deki insanı durum

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların başından bu yana itidal çağrısı yapan Türkiye, bunun için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir kez daha görüştü. İki bakan bölgedeki çatışmaların yanı sıra Gazze'deki insani durumu ele aldı.

Türkiye, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların sona ermesi için yoğun çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan diplomasi trafiği yürütüyor. Son olarak Bakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı ile bir görüşme yaptığı öğrenildi.

FİDAN, BLİNKEN İLE GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUMU ELE ALDI

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, Filistin ve İsrail bağlamındaki son gelişmeler ve Gazze'deki insani durum ele alındı.Her iki bakan, bölgeye yaptıkları ziyaretlere ilişkin izlenimlerini paylaştı.

GÖRÜŞME TALEBİ ABD'DEN GELDİ

NATO genişlemesi hususunun da ele alındığı görüşme talebinin ABD tarafından geldiği bilgisi paylaşıldı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARINDA 9. GÜN

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 670’e, yaralananların sayısının ise 9 bin 600’e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı ayrıca, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 ailenin yok olduğunu ifade etti.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...