CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırdığı Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum ediyor. Bölgeden her geçen dakika acı haberler gelmeye devam ederken, toplam can kaybı 31.645'e çıktı. İsrail savaş uçaklarının Deir el-Balah'ın merkezindeki Bishara mahallesindeki Thabet ailesini hedef alması sonucunda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda hayatını kaybeden iki aylık bebek Sund Ebu Şaar'ın cansız bedeni ailesi tarafından alındı. İsrail, öğle saatlerinde de Lübnan'ın güneyindeki 2 kenti bombaladı. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • 'BAŞARISIZ OLDUK'
  • NETANYAHU'DAN REFAH AÇIKLAMASI
  • GAZZE'YE HAVADAN YARDIM
  • ABBAS: REFAH'I İŞGALE ENGEL OLDUK
  • 'HAMAS'LA SAVAŞI KAYBETTİK'
  • REFAH'A SALDIRI
  • ÜRDÜN 3 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ
  • BM: KITLIĞIN EŞİĞİNDEKİ GAZZE'YE ENGELSİZ VE SÜREKLİ ERİŞİM SON DERECE HAYATİ BİR MESELE
  • BIDEN'A 'SİLAH SEVKİYATINI DURDUR' ÇAĞRISI
  • İSRAİL, LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ BOMBALADI
  • İSRAİL, 25 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI
  • FRANSIZ MİLLETVEKİLİNDEN İSRAİL'E DESTEK VEREN ŞİRKETLERİ BOYKOT ÇAĞRISI
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 31.645'E YÜKSELDİ
  • ACILARIN EN BÜYÜĞÜ... HENÜZ 2 AYLIKTI...
  • İSRAİL BU KEZ AİLEYİ HEDEF ALDI: 12 ÖLÜ
  • CİBALİYE KAMPI'NDAKİ FİLİSTİNLİLERİN AÇLIKLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR
  • GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
  • BAHREYN VELİAHT PRENSİ VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANI, "GAZZE'DE ATEŞKESİ" GÖRÜŞTÜ
  • MISIR VE BAE, GAZZE'YE DOKUZUNCU KEZ HAVADAN YARDIM ULAŞTIRDI
  • SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR: GAZZE'DEKİ FELAKETİ KELİMELER TARİF EDEMEZ
  • GAZZE'NİN KUZEYİNE AYLAR SONRA İLK İNSANİ YARDIM KONVOYU GİRDİ
  • SCHOLZ: "GAZZE'YE ŞİMDİ BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIM ULAŞMASI LAZIM

18.03.2024 00:01

'BAŞARISIZ OLDUK'

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'teki olaylara yönelik başarısız kaldığını ve bu noktada sorumluluğu kabul ettiğini duyurdu.


17.03.2024 23:50

NETANYAHU'DAN REFAH AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırmadan önce "sivillerin buradan gitmesini sağlayacaklarını" savundu. 

Netanyahu, Scholz ile görüşmesine atfen, “dostlar arasında çok ciddi, önemli bir görüşme” yaptıklarını ifade ederek, “Hamas'ın ortadan kaldırılması gerektiği konusunda da anlaştık.” dedi.


17.03.2024 22:31

GAZZE'YE HAVADAN YARDIM

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve saldırılar devam ederken Ürdün 3 ülkenin katılımıyla Gazze'nin kuzeyine havadan yardım indirdi.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 1. Resim


17.03.2024 22:14

ABBAS: REFAH'I İŞGALE ENGEL OLDUK

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, önceliklerinin İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini işgal etmesine engel olmak olduğunu söyledi.


17.03.2024 19:11 

'HAMAS'LA SAVAŞI KAYBETTİK'

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, ülkesinin Gazze Şeridi'nde Hamas'la savaşı kaybettiğini ve İsrail iç cephesinin "geniş bir bölgesel savaşa hazırlıklı olmadığını" kaydetti.


17.03.2024 17.33

REFAH'A SALDIRI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırılara birkaç hafta içerisinde başlayacağını duyurdu.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 2. Resim


17.03.2024 16:30

ÜRDÜN 3 ÜLKENİN KATILIMIYLA GAZZE'NİN KUZEYİNE HAVADAN YARDIM İNDİRDİ

 Ürdün, Gazze Şeridi'nin kuzeyine Mısır, ABD ve Almanya'nın katılımıyla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonuna Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ait birer uçağın katıldığı aktarıldı.


17.03.2024 15.05

BM: KITLIĞIN EŞİĞİNDEKİ GAZZE'YE ENGELSİZ VE SÜREKLİ ERİŞİM SON DERECE HAYATİ BİR MESELE

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de insanların kıtlığın eşiğinde olduğunu vurgulayarak, bölgeye engelsiz ve sürekli erişimin "hayat memat meselesi" olduğunu bildirdi.

UNRWA'nın X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, "Gazze'de insanlar kıtlığın eşiğinde. UNRWA'nın kritik insani yardımlarla (Gazze’de) mümkün olduğu kadar çok sayıda insana ulaşabilmesi gerekiyor." ifadelerine yer verildi. Gazze Şeridi'nin tamamına güvenli, engelsiz ve sürekli erişimin "hayat memat meselesi" olduğu vurgulanan paylaşımda, Ajansın Gazze'de mümkün olduğunca çok sayıda insana ulaşabilmesinin en etkili ve güvenli şeklinin kara yolu üzerinden olduğunun altı çizildi.


17.03.2024 14:30

BIDEN'A 'SİLAH SEVKİYATINI DURDUR' ÇAĞRISI

Uluslararası Af Örgütü, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrail'in Gazze'de 30.000'den fazla insanı öldürmek için ABD yapımı mühimmat kullandığını hatırlattı. X hesabından bir paylaşım yapan örgüt,  Biden'ı ateşkes talep etmeye ve İsrail'e silah sevkiyatını durdurmaya çağırdı.


17.03.2024 13:50

🔴İSRAİL, LÜBNAN'IN GÜNEYİNİ BOMBALADI

Lübnan medyasına göre İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Nakura ve Hamool'un eteklerini hedef alan ağır topçu bombardımanı gerçekleştirdi. Kayıplarla ilgili acil bir açıklama yapılmadı.


17.03.2024 13:10

İSRAİL, 25 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki baskınlarına devam ettiği belirtildi.

İsrail güçlerinin dünden bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil, Kalkilya, Beytüllahim, Cenin, Tulkerim ve Ramallah kentleri ile Kudüs'te en az 25 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Gözaltına alınanlar arasında bir kadın, bir çocuk ve bir yaralının yanı sıra daha önce serbest bırakılmış Filistinli tutukluların da bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Gazze sakinlerinden kanser hastası Filistinli bir kadının tedavisinin tamamlanması için Kudüs'e gittiği sırada gözaltına alındığı bilgisine yer verildi.

İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 7 bin 630'a yükseldiği aktarıldı.


17.03.2024 12:15

FRANSIZ MİLLETVEKİLİNDEN İSRAİL'E DESTEK VEREN ŞİRKETLERİ BOYKOT ÇAĞRISI

Fransa'da muhalif Solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) milletvekili Thomas Portes, Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından İsrail'e destek veren şirketlerin boykot edilmesini istedi., İsrail'in saldırıları nedeniyle sivil can kayıplarının her geçen gün arttığı ve bölgedeki insani krizin felaket boyutuna ulaştığı Gazze için, İsrail'e destek veren şirketlerin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Fransa'da Gazze'ye verdiği destek ile öne çıkan LFI'nın önde gelen isimlerinden Portes, X sosyal medya hesabından boykot edilmesi gereken şirketlerin logolarının olduğu bir afiş paylaştı. "Apartheid İsrail’i boykot edin", "Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi son bulsun", "Geri dönüş Filistinlilerin hakkıdır" yazılı afişte aralarında ünlü spor ayakkabı markası, süpermarket ve sigorta şirketinin de yer aldığı çok sayıda logo yer aldı.


17.03.2024 11:30

🔴GAZZE'DE CAN KAYBI 31.645'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 163 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde yönelik saldırılarında 92 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 130 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 645'e, yaralı sayısının da 73 bin 676'ya ulaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını kaydetti.


17.03.2024 11:08

🔴ACILARIN EN BÜYÜĞÜ... HENÜZ 2 AYLIKTI... 

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deir Al Balah kentinde Sabit ailesine ait bir eve düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 1. Resim

Saldırılarda hayatını kaybeden iki aylık bebek Sund Ebu Şaar'ın naaşı, yakınları tarafından cenaze namazı kılınıp toprağa verilmek üzere Aksa Şehitleri Hastanesi morgundan alındı.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 2. Resim


17.03.2024 10.00

İSRAİL BU KEZ AİLEYİ HEDEF ALDI: 12 ÖLÜ

İsrail jetleri Deir el-Balah'ın merkezindeki Bishara mahallesindeki Thabet ailesini hedef aldı.

Videolara ve görgü tanıklarına göre, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Deir el-Balah'a düzenlediği saldırılarda en az 12 kişi öldü ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.


17.03.2024 06.00

🔴CİBALİYE KAMPI'NDAKİ FİLİSTİNLİLERİN AÇLIKLA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgeye uyguladığı ambargo sebebiyle Filistinlilerin açlıkla mücadelesi sürüyor.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 1. Resim

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Kampı'ndaki yerlerinden edilmiş insanların sığındığı UNRWA okulundaki Filistinliler, sığınma merkezinde bir kap sıcak yemek alabilmek için sıra bekliyor.


17.03.2024 04.00

GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deir Al Balah kentinde Sabit ailesine ait bir eve düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 1. Resim

Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin iki aylık bir bebek, Deir Al Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.


17.03.2024 03:10

BAHREYN VELİAHT PRENSİ VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANI, "GAZZE'DE ATEŞKESİ" GÖRÜŞTÜ

Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Selman bin Hamed İsa Al Halife ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunu görüştü.

Görüşmede, Gazze'de en az 6 hafta ateşkes yapılması ve esirlerin geri dönüşünün sağlanması konusunun ele alındığı kaydedildi.

Blinken'ın bölgesel ve uluslararası ortaklarıyla yakın işbirliği içinde "ramazan ayında ateşkes sağlanması için çalışmaya devam edeceği ve çatışma sonrası döneme hazırlık yapacağı" ifade edildi.

Bahreyn haber ajansı BNA ise görüşmede, Al Halife'nin, Filistinliler için barışçı ve adil bir çözümün yanı sıra başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması konusunda Bahreyn'in verdiği desteği ifade ettiğini aktardı.

Al Halife'nin Gazze'de sivillerin korunması ve bölgeye insani yardımın ulaştırılmasının sağlanmasının önemini vurguladığı da belirtildi.


17.03.2024 02.00

MISIR VE BAE, GAZZE'YE DOKUZUNCU KEZ HAVADAN YARDIM ULAŞTIRDI

Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne dokuzuncu kez havadan yardım ulaştırdığı açıklandı.

"Hayır Kuşları" olarak isimlendirilen operasyonun başladığı 29 Şubat'tan bu yana Gazze Şeridi'ne ulaştırılan havadan insani yardım miktarı, 405 tona ulaştı.


17.03.2024 01:30

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR: GAZZE'DEKİ FELAKETİ KELİMELER TARİF EDEMEZ

MSF'nin X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, Gazze'nin kuzeyinde görevli hemşire Harb'in bölgedeki duruma ilişkin görüşlerine yer verildi.

"Gazze'deki mevcut durum bir felaket ve kelimeler bunu tarif edemez" ifadelerini kullanan Harb, burada yaşanan gıda eksikliği ve zor şartlarda tıbbi destek verdiklerini belirtti.

Paylaşımda, MSF'nin, bölgedeki personelleriyle nadiren irtibat kurabildiği de kaydedildi.


17.03.2024 01:00

GAZZE'NİN KUZEYİNE AYLAR SONRA İLK İNSANİ YARDIM KONVOYU GİRDİ

İsrail saldırıları altındaki Gazze'nin kuzeyine aylar sonra ilk insani yardım konvoyu girdi.

Gazze'de son durum... Katil İsrail bu kez aileyi hedef aldı - 2. Resim

Yardımları taşıyan tırlar, Salahuddin Caddesi üzerinden Gazze'nin kuzeyine ulaştı.


17.03.2024 00.20

SCHOLZ: "GAZZE'YE ŞİMDİ BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIM ULAŞMASI LAZIM

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze’ye büyük ölçüde yardım ulaşmasının gerekli olduğunu söyledi.

Scholz, Ürdün ve İsrail’e yarın yapacağı ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den sonra ikinci kez ve son dönemde 3 kez İsrail’i ziyaret ettiğini belirterek, savaşın ve oradaki durumun kötüye gitmeye devam ettiğini ifade etti.

Bundan dolayı oradaki durum hakkında kapsamlı şekilde konuşmak gerektiğini anlatan Scholz, önce Ürdün’de Kral 2. Abdullah ile görüş alışverişinde bulunacağını bildirdi.

Scholz daha sonra İsrail’e geçerek Başbakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve diğer yetkililerle de görüşeceğini belirterek, "Zor bir durumla karşı karşıyayız. Gazze'ye şimdi büyük ölçüde yardım ulaşması lazım. Bu konuşmam gereken bir konu." ifadelerini kullandı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...