Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkındaki dava dosyası birleştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkındaki dava dosyası birleştirildi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11 sanıklı davayla birleştirildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 11 sanıklı dava dosyasıyla birleştirildi.

6 ARALIK'TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 11 sanıklı dava ile Ogün Samast'ın davası arasında fiili ve hukuki irtibat olduğunu belirterek, bu dosyaların birleştirilmesine karar verdi.

Buna göre, tutuksuz sanık Ogün Samast'ın 6 Aralık'ta yapılacak duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

NE OLMUŞTU? 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 Nisan 2021 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin suç duyurusunda bulunduğu Arat Dink, Delal Dink, Hasrof Dink, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan'ın müşteki sıfatıyla yer aldı. Ayrıca, Ogün Samast'ın da 'Suça sürüklenen çocuk' sıfatıyla bu davada yer aldı. 

İddianamede, Ogün Samast'ın doğrudan FETÖ üyesi olduğuna dair somut delil elde edilmediği, ancak Samast'ın ele geçirilen bazı delillerde FETÖ yöneticisi ve üyeleri ile belli bir irtibatının olduğu belirtiliyor. Samast'ın bu irtibatının, diğer şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender ile birlikte, Dink cinayetini işlerken ve sonrasında FETÖ'nün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu ifade ediliyor. Hazırlanan iddianamede, Ogün Samast'a "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...