KESK Başkanı Özgen gözaltına alındı

KESK Başkanı Özgen gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

KCK soruşturması kapsamında KESK'e ve konfederasyona bağlı sendiklara 20 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında KESK Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 71 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve konfederasyona bağlı sendikalara operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ankara, Eskişehir, Aydın, Diyarbakır, Hakkari, Adana ve İzmir'in de arasında bulunduğu 20 ilde birçok adrese baskın yaptı. Ankara'da da polis ekipleri, sabah 06.00 sıralarında Eğitim Sen Genel Merkezi'ne giderek, arama başlattı.
nbsp;Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hakkında gözaltı kararı bulunan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Özgen, Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmekte iken, Silvan ilçesi girişinde gözaltına alındı. Özgen'in alınan sağlık raporunun ardından Diyarbakır'a gönderileceği belirtildi. Öte yandan, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 05.30'da arama yaptı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 4 Eğitim Sen üyesi gözaltına alındı. nbsp; Ayrıca, Tüm Bel-Sen üyesi olan ve aynı zamanda KESK Meclis üyesi Ayten Tekeş'in de sabaha karşı evinde yapılan arama sonucunda gözaltına alındı. nbsp;

EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI: OPERASYON SİYASİ
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, KCK Soruşturması kapsamında KESK ve bağlı sendikalarda arama yapılması ve gözaltı kararlarıyla ilgili, "Siyasal iktidarın bir operasyonuyla karşı karşıyayız" dedi. Yıldız, arama yapılan Eğitim Sen Genel Merkezi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren bazı sendika yönetici ve çalışanlarının gözaltına alındığını söyledi. "Siyasal iktidarın bir operasyonuyla karşı karşıya olduklarını" ileri süren Yıldız,Eğitim Sen'in eğitim alanındaki faaliyetlerin iktidarı kaygılandırdığını iddia etti. Sendikalarına yönelik bu tutumun sonuç vermeyeceğini ifade eden Yıldız, "Bu ve benzeri operasyonlarla sendikamızın yıpratılmasına, baskı altına alınmasına olanak olduğunu zannedenler yanılmaktadır" diye konuştu. nbsp;

VEKİLLER KESK GENEL MERKEZİ'NDE
Operasyonun ardından bazı CHP ve BDP'li milletvekilleri KESK Genel Merkezi'ne gitti. Muhalefetin susturulmak istendiğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara'nın merkezinde gördüğümüz bu görüntü bir darbe görüntüsüdür. Yargı eliyle yapılan bu operasyonlar AKP iktidarının muhalefeti sindirme operasyonudur. Karşısında durmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise "Etnik bir av yapılıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...