Kilis'teki orman yangını kontrol altına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kilis'teki orman yangını kontrol altına alındı

GÜNDEM Haberleri

Kilis'in Musabeyli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, çok sayıda ekibin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.

Kilis'in Musabeyli ilçesine  bağlı Koçcağız köyü civarında ormanlık alanda yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu hemen yetkililere haber verdi. 

Kilis'teki orman yangını kontrol altına alındı

İhbar üzerine olay yerine gelen Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgede söndürme çalışmalarına başladı. Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

YANGININ SEBEBİ PİKNİK ATEŞİ ÇIKTI

Kilis Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, AA muhabirine, piknik ateşi sonucu yangının çıktığını ve 2 hektar alanın yandığını söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğünün 2 helikopteri, jandarma, polis, belediye ve İl Özel İdaresi ekiplerince yangına kısa sürede müdahale edildiğini belirten Gümüş, "Piknik yaparken yakmış, söndürememiş herhalde kaçmış. Piknikçi bizzat vatandaşımız tarafından görülmüş." dedi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğüne ait 4 TOMA, İl Jandarma Komutanlığına ait bir TOMA ve vidanjör de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Şüphelinin yakalanması için jandarma çalışma başlattı.

Kaynak: AA

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...