MSB son noktayı koydu: Bedelli askerlik ücreti sabitlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MSB son noktayı koydu: Bedelli askerlik ücreti sabitlendi

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik ücretine yönelik açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ücret konusunda bir tartışma olmaması için bedelli askerlik ücretindeki artışın memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini belirtti.

2019 yılında askerlik sisteminde reform niteliğinde bir düzenleme yapılarak modern, esnek, öngörülebilir ve sürdürülebilir yeni bir askerlik sistemi hayata geçirildi. Bu kapsamda sürekli hale gelen bedelli askerlik için ücret tartışmalarına Milli Savunma Bakanlığı, son noktayı koydu. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ ARTIŞI MEMUR MAAŞINA GÖRE SABİTLENECEK

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik ücretindeki artışın memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini belirtti. Kaynaklar sistemin hayata geçirildiği 2019’dan bugüne kadar bedelli askerlik uygulamasına başvurunun sürekli arttığını da vurguladı.

KOSOVA'DAKİ TÜRK ASKERLERİ GÖREVE BAŞLADI

Mehmetçiğin Kosova’daki çalışmalarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, ülkede yaşanan gerginliğin ardından 65’inci Mekanize Piyade Tugayına bağlı iki bölüğün 2 Temmuz’da Kosova’da görevine başladığını belirtti.

Mehmetçiğin barışı destekleme görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade eden kaynaklar, “Şu ana kadar çalışmalarımız başarıyla devam ediyor, bir olumsuzluk söz konusu değil. Birliğimizin görevi eylül ayı başına kadar devam edecek” açıklamasında bulundu.

BARIŞ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM

Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin soru üzerine de kaynaklar, 25 Nisan 2023’te Moskova’da Türkiye, Rusya Federasyonu, İran ve Suriye Savunma Bakanları ve İstihbarat Başkanları görüşmesinin gerçekleştirildiğini hatırlattı. 

Bu kapsamda Suriye’nin kuzeyinde dörtlü ortak merkez kurulmasının gündeme geldiğini hatırlatan kaynaklar, sahadaki faaliyetlerin koordinasyonu ve her ülkenin askeri temsilcilerinin bulunacağı merkeze yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Bölgede kalıcı barışın sağlanması amacımız doğrultusunda diyalog, temas ve koordinasyon çalışmalarına devam edilmektedir.

794 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

1 Ocak'tan bu yana Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 19’u büyük, 301’i orta çaplı olmak üzere 320 operasyon icra edilerek 21’i son bir haftada olmak üzere 794 terörist etkisiz hale getirildi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Milli Savunma Bakanlığı FETÖ ile mücadelede kararlılığın sürdüğünü belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde bu yana 24 bin 195 personelin ihraç edildiğini, 363 personel hakkında ise idari sürecin devam ettiğini açıkladı. Yılbaşından bu yana ise; - 1 personel ihraç edilmiş, - 446 personel göreve iade edilmiş, - 199 emekli personelin rütbesi/unvanı geri iade edilmiştir.

PERSONEL ALIMI

MSB'den personel alımına ilişkin yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı: "Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alım/temini için planlamalar yapılmış olup alım/temin faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulları seçim aşamalarına katılacak adaylar 05 Temmuz-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında Kredi Yurtlar Kurumunun belirlemiş olduğu yurtlardan istifade edebilecektir."

UKRAYNA/TAHIL SEVKİYATI

Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Taraflar arasındaki gerginliğin bir an önce azaltılarak Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğü çerçevesinde meselenin diplomatik yollarla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyor, daha fazla can kaybı yaşanmaması, huzur ve istikrar sağlanması için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.

"YAPICI GİRİŞİMLER SÜRECEK"

Tüm dünyayı tehdit eden gıda krizinin aşılması amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ve BM Genel Sekreteri riyasetinde ve ülkemizin ev sahipliğinde; Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz 2022’de imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” kapsamında kurulan ve 23 Temmuz 2022’de fiilî olarak faaliyetlerine başlayan Müşterek Koordinasyon Merkezindeki (MKM) çalışmalar planlı ve koordineli şekilde devam etmektedir. Hâlihazırda, 32 milyon tondan fazla tahıl, binden fazla gemiyle Ukrayna limanlarından taşınarak dünya pazarlarına ulaşmıştır. Ülkemiz, Tahıl Anlaşması’nın yeniden uzatılması başta olmak üzere, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı girişimlerini sürdürerek üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

Nitekim, ülkemizin bu konudaki tutumu; Sn. Bakanımız tarafından 15-16 Haziran 2023 tarihlerinde katılım sağladığı NATO Savunma Bakanları toplantısının ilk gününde yapılan Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı’nda müttefiklerle bir kez daha paylaşılmıştır. 17 Temmuz’da süresi dolacak olan Tahıl Girişiminin uzatılmasına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...