Özel yurtlar Rekabet Kurumu'nun radarında: Aralarında fiyat belirleyen 4 yurda soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Özel yurtlar Rekabet Kurumu'nun radarında: Aralarında fiyat belirleyen 4 yurda soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte talebin arttığı özel yurtlar için Rekabet Kurumu harekete geçti. Giresun'da özel yükseköğrenim öğrenci yurtları pazarında faaliyet gösteren 4 teşebbüsün aralarında fiyat belirlediği tespit edildi ve Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Yeni eğitim ve öğretim dönemine girildi. Açılan üniversitelerle birlikte özel ​​​​​​​öğrenci yurtlarına talep de artmış oldu. Rekabet Kurumu ise özel yurtları radarına aldı ve aralarında fiyat belirleyerek kanunu ihlal eden yurtlar için harekete geçti.

ARALARINDA ANLAŞARAK FİYAT BELİRLEDİLER

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Giresun ilinde özel yükseköğrenim öğrenci yurtları pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyatları birlikte belirlemek suretiyleRekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettikleri iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Kurulca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Özel Piraziz Kuzey Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu, Özel Onur Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Piraziz Beyza Yükseköğrenim Kız Öğrenci Pansiyonu ve Özel Sıla Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...