Pakistanlı ekibin inadı hayat kurtardı! 139. saatte mutlu haber geldi: 17 yaşındaki Baran enkazdan çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Depremin şiddetli bir şekilde vurduğu illerden biri olan Adıyaman'da enkaz çalışmaları devam ediyor. Bölgede çalışan Vietnamlı çalışma ekibine, 5 cenazenin çıkarıldığı apartmanda bir süre çalıştıktan sonra Pakistanlı bir grup destek için geldi. Bölgede inceleme yapan Pakistanlı ekipler, enkazdan ses duyduklarını söyleyerek çalışma yapmak istedi ancak Vietnamlı ekip kabul etmeyince tartışma oldu. Bunun ardından inatla direten Pakistanlı ekip, ses duydukları alanda çalışma yapınca 17 yaşındaki Baran'a ulaştı. Pakistanlı ekibin inadı ile Baran buradan sağ bir şekilde kurtarıldı.

Depremin 7. günündeyiz ve enkaz çalışmaları hala sürüyor. Enkaz çalışmalarına birçok ülkeden kurtarma ekibi katıldı ve canla başla enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çabalıyorlar. BU kez bir can kurtarma haberi de Adıyaman'dan geldi. Vietnamlı grupla inatlaşan Pakistanlı ekip enkazdan ses geldiğini ve çalışma yapacaklarını söyleyince Vietnamlı grup kabul etmedi ama Pakistanlı ekibin inadı can kurtardı. 

İŞ YERİNİN DUVARINI KIRARAK GİRDİLER

Depremde Adıyaman'da çöken bir apartmanda AFAD tarafından çıkartılan 5 cenazenin ardından arama çalışmalarına Vietnamlı ekipler devam etti. Ekiplerin yaptığı 6-7 saatlik çalışmanın ardından takviye olarak Pakistanlı ekip de desteğe geldi. Bölgede durumu inceleyen Pakistanlı ekipler, ses alınan binaya enkazın yanındaki iş yerinin duvarının kırılarak girilmesini teklif etti ancak Vietnamlı ekipler bunu kabul etmedi.

PAKİSTANLI EKİBİN İNADI BARAN'I KURTARDI

Yaklaşık 10 dakikalık tartışmanın ardından Pakistanlı ekip riski göze alıp, iş yerinin duvarını kırdı. 15 dakika içinde iş yerinden açılan delikten enkaza girip Baran'a ulaşan ekipler, 17 yaşındaki Baran'ı 139. saatte enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Soyadı öğrenilemeyen Baran, tekbir sesleri arasından ambulansa alınıp hastaneye kaldırıldı.(İHA)

Bu video da dikkatinizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...