'Simgelerin köprüsü' 1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçişleri başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Simgelerin köprüsü' 1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçişleri başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dünyanın en büyük asma köprüsü olma özelliğine sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçşleri başladı. Köprü'de araç geçişleri 1 hafta boyunca ücretsiz olacak.

Dünyanın en uzun orta açıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü bugün hizmete başladı. Ekonomiye katkısı yaklaşık 5 milyar 362 milyon euro olacak olan dev köprü bir saatlik yolculuğu 6 dakikaya indirecek özelliğe sahip. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. Yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde açılış üzerinden 24 saat geçmeden araç geçişleri başladı. 

1 HAFTA BOYUNCA ÜCRETSİZ

Köprüde bir hafta boyunca geçişler ücretsiz olacak. Otomobiller için geçiş bir hafta sonra 200 lira olacak. Hem tarih hem de simgelerin köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü bölgeye büyük oranda katma değer sağlayacak. 

'Simgelerin köprüsü' 1915 Çanakkale Köprüsü’nde araç geçişleri başladı1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışından 24 saat geçmeden araç geçişleri başladı.

İKİ KITA ARASI 6 DAKİKA

'Simgelerin köprüsü" olarak anılan, mühendisliğindeki detaylarla ön plana çıkan  "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanına sahip 4 bin 608 metre uzunluğundaki 1915 Çanakkale Köprüsü ile iki kıta arasındaki yolculuk süresi 6 dakikaya düşecek.

5 BİN PERSONEL, 740 İŞ MAKİNASI

Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi çalıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...