Son dakika haberi: İzmir Buca'daki 4.9'luk depremde can kaybı 2'ye yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İzmir'in Buca ilçesinde dün meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremde sarsıntı sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan panik anların yaşandığı depremde 64 kişi yaralanırken, 7 kişinin ise hastanede tedavisi sürdüğü öğrenildi. Depremde bir caminin minaresi yıkılırken 20 binada ise hasar var. Ayrıca depremde balkondan atlayarak ağır yaralanan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Efe Altay Saral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybeden sayısı 2'ye yükseldi.

Dün gece saatleridne İzmir büyük depremle adeta şoku yaşadı.  İzmir'in Buca ilçesinde, saat 03.29'da AFAD verilerine göre 4.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Manisa, Aydın, Kuşadası ve Turgutlu gibi çevre il ve ilçelerden hissedildi. 

AFAD depremin derinliğini 14.47 km olarak duyurdu. Depremde, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi'nde bir caminin minaresi yıkıldı. Büyük bir gürültüyle yıkılan minare, depremi yaşayan vatandaşların panik yaşamasına sebep oldu.

Son dakika haberi: İzmir Buca'daki 4.9'luk depremde can kaybı 2'ye yükseldi

DEPREMDEN ACI HABER GELDİ: CAN KAYBI 2'YE YÜKSELDİ

İzmir'de merkezi Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından acı haber öğle saatlerinde geldi. Sarsıntı anında panikten ötürü kalp krizi geçiren bir vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan İzmir'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde balkondan atlayarak ağır yaralanan 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Efe Altay Saral, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA 

Depremle ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Kıymetli İzmirliler. Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" mesajını paylaştı.

Son dakika haberi: İzmir Buca'daki 4.9'luk depremde can kaybı 2'ye yükseldi

80 ARTÇI DEPREM OLDU

4,9'luk depremin ardından büyüklükleri 1.0 ile 2.7 arasında değişen 80 artçı deprem meydana geldi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdi. Deprem bölgesine giden Bakan Soylu, 3 kişinin balkondan atladığı için yaralandığı söyledi. Soylu bir kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti. 

Son dakika haberi: İzmir Buca'daki 4.9'luk depremde can kaybı 2'ye yükseldi

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İzmir'deki depremin bilançosuyla ilgili bilgi verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Arkadaşlarımız görev başında. Çok geçmiş olsun."

DEPREM ÖNCESİ TÜYLER ÜRPERTEN SES

Korkunç deprem öncesi ve sırasında çıkan ses, ilde büyük paniğe neden oldu. Yaklaşık 7 saniye sürdüğü bildirilen depremde özellikle çığlığı andıran 'gizemli ses' ise sosyal medyada gündem oldu. Bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde deprem anında çıkan sesten dolayı birçok vatandaş uyuyamadığını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...