Son dakika: Rekabet Kurumu Google ve Alphabet'e soruşturma başlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Rekabet Kurumu Google ve Alphabet'e soruşturma başlattı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Rekabet Kurulu, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Alphabet ve Google soruşturma başlattı. Kurum soruşturmanın nedenine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rekabet Kurumu, Alphabet ve Google hakkında, piyasada hakim durumu kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada şirketin çevrim içi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetleri faaliyetlerine ilişkin olarak bağlama ve kendini kayırma davranışlarıyla rekabet kanununun 6. maddesini ihlal ettiğinin ön araştırmada tespit edildiği ifade edildi.

Soruşturma Alphabet, Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd'den oluşan ekonomik bütünlüğü kapsıyor.

ŞUBAT AYINDA DA SORUŞTURULMUŞTU

Rekabet Kurumu, Şubat ayında yine Google'ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...