Yüzlerce aileye tuzak kuran FETÖ'cü psikiyatrist Zoroğlu 'mahrem imam' çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yüzlerce aileye tuzak kuran FETÖ'cü psikiyatrist Zoroğlu 'mahrem imam' çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan 2016 yılında ihraç edilen ve 2021 yılında Bakırköy'de kendisine ait muayenehane kurarak çocuk ve ergen psikiyatristi olarak çalışmaya devam eden FETÖ'cü Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun, FETÖ'nün üst düzey yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Kendi muayenehanesinde yüzlerce çocuğa 'aile içi taciz' teşhisi koyup şantaj yapan Zoroğlu'nun, örgütte öğrencilerin evliliği, tayini çıkanların devir teslimi gibi işlerden sorumlu olduğu belirtildi.

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 2016 yılında Adli Tıp Kurumundaki görevinden ihraç edilen çocuk ve ergen psikiyatristi Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkında ortaya çıkan iğrenç olay, Türkiye'nin gündemine oturdu. Zoroğlu'nun, 2021 yılında açtığı özel çocuk psikiyatri kliniğinde, FETÖ’ye kazandırmak istediği yaşı küçük çocuklara ilaç vererek yalan cinsel istismar raporu çıkardığı ortaya çıktı.

'Aile içi taciz' teşhisi koyduğu yüzlerce çocuğun ailesine tehdit ve şantaj yaptığı belirlenen FETÖ'cü çocuk psikiyatristi Zoroğlu'nun, örgütün TSK'daki askerlerinden sorumlu 'müdür yardımcısı' pozisyonunda olduğu belirtildi.

İZDİVAÇLARINI KONTROL EDİYORDU

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Zoroğlu, ankesörlü telefonla mahrem imamlarıyla irtibat kurduğu belirlenen Üsteğmen Yılmaz K.'nın da mahrem imamlığını yapıyordu. Yılmaz K. verdiği ifadede Zoroğlu'nun örgüt mensubu askerlere örgütsel anlamda abilik yapan, diğer örgüt mensuplarının üstünde sorumlu olarak görev yaptığını dile getirdi.

Zoroğlu'nun örgüt mensubu ile örgüt mensubu sorumlusunun manevi anlamda yetişmesini, öğrencilerin izdivacını, tayini çıkanların devir teslimini takip etme görevi olduğunu dile getiren Üsteğmen Yılmaz K., "Örgüt hiyerarşisi içerisinde yönetici konumunda astlarını talimat verme, astlarının örgüt mensupları ile ne şekilde nerede irtibat kuracağını belirleme, bu kişilere kod isim takma gibi örgüt içinde üst düzey yönetici pozisyonunda olan kişilerin yetkilerine sahipti" diye konuştu.

'BEŞİR' KOD ADINI VERDİLER

Remzi Y. isimli şüpheli verdiği ifadede, "Süleyman Salih Zoroğlu, bana özel bir birim var kendi bulundukları bir ortamda dini vecibeleri yerine getiremiyorlar. Bunlara bu konuda yardımcı olarak yapı içerisinde çalışıp çalışmak isteyip istemediğimi sordu. Ben de kabul ettim. Mehmet S. isimli sorumlu Salih Zoroğlu'na bağlı olarak faaliyet gösteriyordu. Bana 'Beşir' kod ismini verdiler. Salih, İstanbul iline gidene kadar Gaziantep'deyken bu grubun sorumlusuydu" dedi.

ÖRGÜT TOPLANTILARINA KATILIYORDU

Örgüt evlerinde kalan şüpheliler ifadelerinde, Zoroğlu'nun İstanbul'daki örgüt toplantılarına katıldığını, bu toplantılarda öğrencilere nasıl davranılacağı konusunda seminer gibi sohbet tarzında eğitim verdiğini anlattı.

Örgüt toplantılarına katılan bir başka isim olan Akif Ş. de Zoroğlu hakkında, "Toplantılardan tanıdığım, bildiğim şahıslar arasında o dönem Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölüm Başkanı Çocuk Psikiyatri Uzmanı Salih Zoroğlu da vardı" ifadelerini kullandı.

Bir başka ifade veren, Mehmet Serdar S. ise, "Ben İlyas A.'nın evine gittiğimde bu evde tanıdık olan Salih Zoroğlu, Hamdi T. ve Mehmet S. isimli şahısları görüyordum. Bu şahıslar evde olduğunda beni ayrı bir odaya alır, benim bu şahıslarla karşılaşmama müsaade etmezdi" diyerek Zoroğlu'nu teşhis etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...