Emirgan'da Andy Warhol sergisi: “Çorba kutuları” İstanbul’a geldi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Emirgan'da Andy Warhol sergisi: “Çorba kutuları” İstanbul’a geldi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Pop-art hareketinin öncüsü olarak sanatta sıra dışı bir yol açan Andy Warhol’un eserleri Türkiye’ye taşındı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Aykırı sanatçının 125 eserinin yer aldığı “Andy Warhol-İstanbul” sergisi İstanbul Lale Müzesinde sanatseverlerle buluştu. Günlük hayattan nesneler, Amerikan tüketim kültürüne dair simgeler, gazete başlıkları ve Hollywood yıldızları… Sergide sanatçının ikonik eserleri de görülebiliyor. Onlar arasında Warhol’un Campbell çorbası kutusu ve Coca-Cola şişesini kullanarak yaptığı işler de yer alıyor. On eser ise Beyoğlu Kültür Yolu faaliyetleri çerçevesinde AKM’de sergileniyor.

Serginin küratörü Nurgül Şenefe “Andy Warhol toplumun sanatla birleştiği bir ortamda sanatın tanımını alışılagelmiş kalıplarından çıkarıp bambaşka bir bakış açısına dönüştüren bir kişi. Popüler sanatıyla herkese hitap eden Warhol’un, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde 10 eserle yer alması bence çok anlamlı ve keyifli” ifadelerini kullanıyor. 29 Şubat 2024 tarihine kadar gezilebilecek sergide, çağdaş sanatı dönüştüren radikal ismin sanatına derinlemesine bakılıyor. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...