Ara Güler’in renkli Anadolu’su

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ara Güler’in renkli Anadolu’su

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Fotoğrafçı Ara Güler’in uzun yıllar boyunca Anadolu’ya yaptığı gezilerden derlenen ve renkli fotoğraflarına yer verilen “Renkli Anadolu” sergisi, 6 Ekim’de Ara Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sergide Ara Güler’in 1957 ve 2003 yılları arasında çektiği sokaklar, yapılar ve insanlara dair eserleri yer alacak. Renkli fotoğrafçılığın dünyada talep görmeye başladığı dönemlerde bu değişime ayak uyduran Güler’in, sergide yer alan 89 adet fotoğrafından bazıları ilk defa görülecek. Enstantaneler, Anadolu coğrafyası üzerinde var olmuş kültürlerin zenginliğini yansıtırken, Güler’in yaşadığı topraklara ve insanına olan bağlılığına dair birçok ipucu veriyor. Renk, sergide Anadolu’nun dört bir yanını birbirine bağlayan başlıca unsur olarak göze çarpıyor. “Renkli Anadolu”, 7 Nisan 2024 tarihine kadar açık kalacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...