Adana Film Festivali’nin ‘en iyisi’ Koca Dünya oldu

Düzenleyen:
Adana Film Festivali’nin  ‘en iyisi’ Koca Dünya oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İki yetimin ormandaki hikâyesini işleyen Reha Erdem’in ‘Koca Dünya’ filmi, Adana Uluslararası Film Festivali’nde ‘en iyi film’ mükafatını aldı.

Yirmi üçüncü Adana Uluslararası Film Festivali’ne Reha Erdem’in yönettiği ‘Koca Dünya’ filmi damgasını vurdu. Bu yıl adındaki ‘Altın Koza’ ibaresi çıkarılan Adana Uluslararası Film Festivali’nin büyük ödül töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Yetimhanede büyüyen Ali ve Zuhal isimli iki çocuğun sığındıkları bir ormandaki hayatını işleyen Reha Erdem’in ‘Koca Dünya’ filmi,  ‘En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl hayatını kaybeden Tarık Akan’a adanan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Menderes Samancılar alırken, Türkân Şoray En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de Gizem Erdem’in oldu. Yüksel Aksu’nun senaryosunu yazıp yönettiği, Cem Yılmaz ve Berat Efe Parlar’ın başrollerini paylaştığı ‘İftarlık Gazoz’ filmi ise ‘İzleyici Ödülü’nü kazandı. Yaklaşık 2 bin kişilik salonun tamamen dolduğu törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geçen yıl şehitler sebebiyle bir kısmı yapılamayan festivalin bundan sonra kesintisiz sürmesi için çalışacaklarını söyledi. Bu yılki festival boyunca uzun ve kısa metraj filmler ile belgesellerden oluşan 250 film, 636 gösterimle Adana’da seyirciyle buluştu. Festival haftası boyunca Eski Türk Filmleri Afişleri ve 45’likler Sergisi, Türk Sineması’nın Yüzleri Sergisi ve Film Afişleri Sergisi sanatseverlerin alakasını çekti. Festivalde geleneksel kısa film atölyesi de gerçekleştirildi.

İşte ödül alanlar

l Jüri Özel Ödülü: Tarla 
(Cemil Ağacıkoğlu) 
l En İyi Senaryo: M. Can Mertoğlu (Albüm)
l Adana İzleyici Ödülü: Yüksel Aksu (İftarlık Gazoz)
l En İyi Yönetmen Ödülü: Mehmet Can Mertoğlu (Albüm)
l Yılmaz Güney Ödülü: Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer)
l En İyi Film Ödülü: Koca Dünya (Reha Erdem)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...