Sanat, sosyal medya hastalığına karşı

Düzenleyen:
Sanat, sosyal medya hastalığına karşı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Âdeta sosyal medyada fotoğraf paylaşmak için yaşayan modern insanın hâl-i pürmelali, “Sosyomanya” isimli sergiyle çarpıcı bir şekilde sanat ortamına taşındı.

Murat Öztekin - Şu günlerde mahrem anlarımızı internette paylaşabiliyor, fotoğraf çekmek için geziyor, internette paylaşmak için kitap okuyor ve yemek yiyoruz... Hasılı âdeta sosyal medyada alacağımız ‘like’lar için yaşıyor, telefonlarımızdan başımızı bile kaldıramıyoruz. Bu hâl-i pürmelalimiz 11 sanatçıyı bir araya getirdi ve ‘Sosyomanya’ isimli sergi ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Özlem İnay Erten’in küratörlüğünde Bozlu Art Project’te açılan sergi, farklı disiplilerden eserlerle modern insanın ahvaline odaklanıyor. Ali Alışır, İlgen Arzık, Beyza Boynudelik, Özgür Demirci, Utku Dervent, Evren Erol, Çağatay Odabaş, Meliha Sözeri, Berkay Tuncay ve Semih Zeki’nin eserlerinin yer aldığı sergi, sosyal medya mefhumuna sanatçı gözünden bir bakış sunuyor…

SANATSAL İKAZ
‘Sosyomanya’ sergisiyle sosyal medyayı gereğinden fazla kullanma durumuna dikkat çekmek istediklerini söyleyen Özlem İnay Erten “Bu kadar aktüel bir meseleye, sanatçı insanların nasıl baktığını görmek önemliydi” diyor. Türkiye’nin en çok sosyal medya kullanan ülkelerin başında geldiğini hatırlatan Erten “İnsanlar günde 2,5-3 saatlerini sosyal medyada geçiriyor. Bu iletişim kanallarını tasarlayanlar, insani zaaflarımızı çok iyi biliyor. Sosyal medya, tanıdığınız insanların hayatlarını yakından izleme ve başkaları tarafından beğenilme gibi ihtiyaçlarınızın tatmini konusunda kullanıcılarına geniş imkânlar sağlıyor. Tabii siz bunları kullandıkça daha da bağımlı hale geliyorsunuz. Etrafınıza bir bakın, çevrenizde ne kadar çok insanın daha çok beğeni almak adına yaptığını göreceksiniz. Günümüzün tüketim toplumunda sosyal medyanın da tüketim çılgınlığının odağı hâline geldiğini söyleyebiliriz. Bu düşüncelerden yola çıkarak sergide günümüzde patolojik bir seviyeye varan sosyal medya kullanımın kişilerin iç dünyasındaki yansımaları ve toplumsal ilişkilere etkisine odaklanmak istedik” ifadelerini kullanıyor.
Sanat, sosyal medya hastalığına karşı
“Sosyal medyacı” sanatçılar buluştu
Serginin küratörü Özlem İnay Erten “Daha çok beğeni almak adına harcanan emek, bütün bu histerik ruh hali, telaş bizi nereye doğru götürüyor diye düşünüyorum. İşte bu yüzden sergi konseptine uygun işler üretilebilecek sanatçıları bir araya getirdik. Ayrıca çalışmalarını daha çok internet ve sosyal medya üzerine yoğunlaştıran sanatçılarla da görüşerek onları da bu sergiye dâhil ettik” diye konuşuyor

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...