Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

/ Kaynak: DHA
Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

Politika Haberleri  / DHA

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Devlet Hastanesi açılışında konuştu.

Ordu'da iki gün önce 6 ayrı branşta poliklinik hizmeti vermeye başlayan 300 yataklı yeni Ünye İlçe Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hastane hakında bigi vererek "Hastaneye dışarıdan bakıldığında adeta 5 yıldızlı bir otel gibi. 37 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş, 11 bin metrekare üzerine bina oturmuş ve A,B,C olarak 3 binadan oluşan yaklaşık 63 bin metrekarelik bir alanda kurulmuş vaziyette. Bu binada tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişilik odalar var. Binaların bütün kapasitesini topladığımızda yaklaşık 425 yataklı büyük bir araştırma ya da üniversite hastanesi olabilecek durumda" diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık sorunlarının uzun vadede çözüldüğünü dile getiren Başbakan Yardımcısı Kurulmuş, "Artık parası olan, arkası olan ya da dayısı olan değil hasta olanın tedavi edildiği bir Türkiye vardır. Hayırlı uğurlu olsun. Biz bu hastanelerin hiçbirini babamızın parasıyla yapmadık, devletin parasıyla yani milletin parasıyla yaptık. Millet verdi devlet yaptı. Bu durumda 'önceden de devlet para veriyordu da bunları neden yapamıyordu' demeden geçmemek lazım. Devlet aynı devlet, millet aynı millet. Gökten altın yağmadı, petrol bulmadık. Yine devlet ve millet sayesinde başarıyoruz. At binenin, kılıç kuşananın. Devleti doğru yönetirseniz, millete efendilik değil hizmetkarlık yaparsanız hastane de açarsınız havaalanı da" dedi. Daha sonra hastanenin açılış kurdelesi kesildi. Tören hastanenin gezilmesinin ardından son buldu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...