Başbakan Davutoğlu'ndan bir ilk!

Başbakan Davutoğlu'ndan bir ilk!

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu ilk kez miting düzenlediği şehirde konaklama kararı aldı. Davutoğlu bu gece Mardin'de konaklayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Mardin mitinginde halka hitap etti. 7 Haziran seçimleri kapmasında bugüne kadar 62 miting düzenleyen Davutoğlu ilk kez miting düzenlediği bir şehirde konaklama kararı aldı. Başbakan Davutoğlu geceyi Mardin'de geçirecek. nbsp;

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Günde üç miting yapıyoruz. Ama mitingler bitince Ankara veya İstanbul'a dönüyoruz. Orada kalıyorum. Bu kez dedim ki Mardin'e gittiğimizde Mardin'de uyuyacağım Mardin'de uyanacağım. Mardin'e aşığım. Geldiğimde saban namazını Ulu Camii'de kıldım. O zaman dedim ki mutlaka ne zaman Mardin'e gelirsem Mardin'in gecesini Mardin'in şafağını Mardin'in grubunu Mardin'i yaşayacağım, hissedeceğim.

Türkiye'de darbeci zihniyetin kökünü biz kazıdık. 15 yıldır bu memlekette kimse darbeden bahsetmiyor. Bizim davamız özgürlük davası.

nbsp;"Geçmişte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamalar, baskılar, zulümler bu sefer HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılmaya çalışılıyor. İlginç bir şekilde bakıyorsunuz, eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDP'nin barajı aşması için çağrılarda bulunuyor."

Geçmişte bu bölgede HDP'yle ilgili en kısıtlayıcı yaklaşımda olan Paralel Yapı şimdi gizlice HDP ile görüşüyor. Hepsi bir araya gelmiş AK Parti'yi engellemeye çalışıyor. 7 Haziran seçimlerinin sonucu ne olursa olsun çözüm sürecini sonuca kavuşturacağız.

MHP der ki sadece Türkmenlere yardım edelim. HDP der ki sadece Kürtlere yardım edelim. Arap kardeşlerimizi aldığımızda bunlar karşı çıktılar Türkmenleri aldığımızda karşı çıktılar hatta PYD kontrolünde olmayan bölgeden gelen Kürtleri aldığımızda bile karşı çıktılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...