Davutoğlu'ndan 'sınır ötesi operasyon' açıklaması

Davutoğlu'ndan 'sınır ötesi operasyon' açıklaması

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu Suriye sınırındaki gelişmelere ilişkin, "Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum olursa yarını beklemeyiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in hazırlayıp sunduğu İskele Sancak Programı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki yaşananlara ilişkin olarak, aldığımız tedbirlerin Türkiye Suriye'ye girecek şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayarak "güvenliğimizi tehlikeye atacak bir durumda ise yarını beklemeyiz" dedi.


TÜRKİYE'Yİ MACERAYA SOKMAYIZ


Biz Türkiye'yi maceraya sokacak bir adım atmayız. PYD'nin ve PKK'nın Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum içine girmesine de kayıtsız kalmayız. DEAŞ'a karşı en net tavrı biz sergiledik. 28-30 Mayıs arasında Suriye rejimi Haseke'de DEAŞ ile biraraya gelerek ılımlı muhalefete karşı anlaşmaya vardılar. nbsp;


"YARINI BEKLEMEYİZ..."


Bizim Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok. Kendi sınırlarımızı korumak için gerekli tedbirleri aldık. Ek olarak sınırımız dışında oluşabilecek bir durum için gerekli tedbirlerin alınması için direktifler verildi. Ancak bu tedbirlerin Türkiye'nin Suriye'ye gireceği şeklinde yorumlanmaması gerekiyor. Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum olursa yarını beklemeyiz. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...