'MHP olarak kapıları kapatmıyoruz'

/ Kaynak: İHA
'MHP olarak kapıları kapatmıyoruz'

Politika Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, partilerinin mensupları ve mümessilleri olmak üzere MHP'nin 7 Haziran'dan bu yana uyguladığı siyaseti takdir ettiği ve kendilerine ilettiğini söyleyerek "Parti olarak kapıları kapatmıyoruz" dedi.


Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti heyeti MHP'yi ziyaret etti. MHP karşılama heyetinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP MYK Üyeleri Mustafa Erdem ve Osman Ertuğrul yer alıyor. AK Parti heyetinde AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Taciser İçyer bulunuyor.


"BİZ CEVABIMIZI VERDİK"


Bayramlaşmanın ardından edilen sohbette AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, milletin sözünü söylediğini artık partilerin söz söyleme zamanı olduğunu belirterek, "Hep beraber bekliyoruz" dedi. Şu anda görevin AK Parti'de olduğuna dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise "Hükümeti kuracak olan sizlersiniz" dedi. Bunun üzerine yanıt veren Gündoğdu'nun, "Kurmak için size geldik" demesi üzerine Yalçın, "Biz cevabımızı verdik" ifadesini kullandı.


Türkiye'de alternatiflerin ve yolların çok olduğunu söyleyen Yalçın, "Seçmen 7 Haziran sonrasında bu ülkeyi ve siyaseti tek bir alternatife bırakmadı. İhtimalleriniz çok onu değerlendirecek olan Ahmet Davutoğlu. İlk tur görüşmeleri bu anlamda ikincisinin gelecekte nasıl bir yapılanma ve geleceğin görülmesi açısından önemli. Bizim tavrımız net. Üç ihtimal daha var. Bu ihtimallerden birini tercih etmeniz lazım. Zannediyorum erken seçin zorlamanız olmayacak" dedi.


"SORUMLULUK BİZE DÜŞÜYOR"


7 Haziran öncesi siyasi partiler olarak sözlerini söylediklerini anlatan Gündoğdu, "Siz söylediniz, diğer partiler söyledi, 7 Haziran'da da millet söyledi. Millet şu anda hiçbir partiye tek başına iktidar yetkisi vermediğine göre bir hükümet bekliyor doğal olarak. Yüzde 41'le en büyük parti biz olduğumuza göre sorumluğu bize düşüyor" dedi.


Koalisyon çalışmalarında birinci tur ziyaretlerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:


"MHP ziyaretinde karşılıklı nezaketin bayram öncesi birlik kardeşlik atmosferini gördük. Birinci turdu, 'bizim dışımızdaki seçenekleri değerlendirin' teklifinizi aldık. Ama bu kapının da açık olduğunu biliyoruz. Önemli olan Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması, milletin verdiği bu yetki hiçbirimizi kendi haline hareket etme hakkıyla donatmış değil, sorumluluklarımızın olacağını gösteriyor. Sizden sonra ziyaret ettiğimiz parti sizden önce ana muhalefet ve dördüncü parti ile ilgili kamuoyu yaklaşımları biliyor, inşallah bir hükümet kurulur. Türkiye'nin devam eden bir istikrarı var ama hükümetsiz sürekli istikrar olmaz. Hükümete kavuşması lazım. İkinci tur ziyaretlerin birinci turdan daha olumlu, daha yapıcı, daha sıcak, daha hükümet olmaya yönelik geçmesini Cenabı Allah'tan diliyorum."


"DAVUTOĞLU'NUN HÜKÜMET KURMA İSTEKLİLİĞİNİ GÖRÜYORUZ"


İkinci turla birlikte işlerin artık masaya dökülerek ciddileşeceğine işaret eden Yalçın da "Sizin ve partinizin Davutoğlu'nun hükümet kurma istekliliğini görüyoruz. Öyle de olması gerekiyor. Ana muhalefet partisinin yine aynı yönde hükümet kurma noktasında istekli olduğunu görüyoruz. MHP aslında işinizi kolaylaştırdı. Formülü ortak koymak suretiyle" dedi.


Bunun üzerine Gündoğdu'nun, "Sanki MHP tabanının arzusuyla yukarıdaki görüntü biraz farklı gibi kamuoyunda" yanıtı vermesi üzerine Semih Yalçın, "Yok, yok. Hiçbir farklılık yok onu söyleyeyim. Görüşmede Başbakan kendi tabanları ile istikameti bize yönelik olduğunu söyledi ama MHP'nin tabanı ile alakalı değerlendirme hususunda geri planda değiliz. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi bizde taban-tavan diye çok büyük bir farklılık olmaz. Mahalle temsilcisi istediği anda her zaman için ikinci adamdır genel başkanımıza ulaşabilir. İletişim noktasında bir sıkıntı yok. Bizim arkadaşlarımız arasında kahir ekseriyetle böyle bir şeyin mutlaka olması yönündeki bir yaklaşım sergilediğimizi görmedik. Seçmen nazarında böyle bir temayül olabilir. Buna saygılıyız. Ama MHP kendi içinde böyle bir çalışma yaptı. Sizin söylediğiniz taban ile farklı görmüyoruz. Genel seçmen üzerinde bir durum olabilir" ifadelerini kullandı.


"MHP OLARAK KAPILARI KAPATMIYORUZ"


Yalçın, partilerinin mensupları ve mümessilleri olmak üzere MHP'nin 7 Haziran'dan bu yana uyguladığı siyaseti takdir ettiği ve kendilerine ilettiğini söyledi.


"Parti olarak kapıları kapatmıyoruz" diye konuşan Yalçın, "Ama bu kapının aralık olma hadisesi illa bir hükümete destek vermek veya koalisyon hükümetine hazırız anlamında değil. MHP'nin aldığı oy ortadadır, orada verilen görev seçmenin verdiği görev, bizim okuduğumuz şekilde muhalefet görevi. Muhalefet, sistemin dışında müessese değil, iktidarların hiçbiri muhalefetsiz olmaz. Biz de orada yapıcı bir muhalefetle sistemi tamamlayacağız" dedi.


"AÇIK KAPILAR 'BİZ AÇIĞIZ AMA MUHALEFETTE KALACAĞIZ' DERSE BAŞVURACAĞIMIZ KAYNAK MİLLETTİR"


Gündoğdu, açık olan her kapıyı ziyaret ederek Türkiye'yi hükümetle buluşmaya çalıştıklarını vurgulayan Gündoğdu, "Açık kapılar 'biz açığız ama muhalefette kalacağız' derse hükümet olma sorumluluğuna eşlik etmezse de hepimizin başvuracağı kaynak yeniden millettir, yeniden millete dönmektir. Olurları, olabilirleri, olması gerekenleri, siyasetçilerin değerlendirmesi lazım. Başbakanımız da 7 Haziran'dan beri 7 Haziran öncesi söylemleri hiçbirisini siyasi partilerle ilgili hiçbirine prim vermedi. Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğuyla hareket ediyor, parti olarak da öyleyiz. Ama bu ilanihaye açık devam edecek bir unsur değil. Yasal bir sınır var 45 günlük süre. Bu süre içerisinde milletin istikrarını koruyacak gelecek yürüyüşünü ortaya koyacak bir oluşum gerçekleşmezse hep beraber millete gideriz. Milleten kaçılmaz" açıklamasında bulundu.


"CUMHURBAŞKANI ERKEN SEÇİM İSTİYOR SİZDEN, HAYIR DİYORSUNUZ, O ZAMAN SİZ DE AYNI ŞEYİ İSTİYORSUNUZ"


Türkiye'de hiçbir siyasi partinin halkın siyasi iradesinde ve sandıktan korkmayacağını belirten Yalçın, "O anlamda MHP için de aynı şeyi söylüyorum. Bizim gördüğümüz ve anladığımız kabul eder misiniz bilmiyorum, Cumhurbaşkanı içten içe sistemi veya gidişatı erken seçime göre ayarlıyor. Eğer AK Parti de buna uyarsa bu koalisyon turlarının pek fazla bir anlamı kalmayacak. O halde seçeneğiniz varken çok rahat bir şekilde ana muhalefet partisi ile 390 milletvekiline ulaşan etkili bir iktidarı elde edebilirsiniz. Bu halihazırda ortada var" dedi.


Gündoğdu'nun, "Cumhurbaşkanı erken seçim istiyor sizden, hayır diyorsunuz, o zaman siz de aynı şeyi istiyorsunuz" demesi üzerine Yalçın, "Biz seçenekleri çok net sunduk ortaya. Öncelikle HDP'nin olması lazım, kabul etmediniz arkasından üçlü olsun, kabul etmediniz. Şimdi üçüncü bir alternatif AKP-CHP var, bunun değerlendirilmesi anlamında güzel bir seçenek netice itibariyle. Hükümet olduktan sonra toplumun ihtiyacı olan bütün yasama faaliyetlerini çok net yapılabilir. Orada MHP etkili bir muhalefetini, yapıcı muhalefetini gerçekleştirebilir. Bu seçenek varken perde arkasında veya arka planda erken seçimi siyasi partiler için göstermemek lazım. O meşru çare" şeklinde konuştu.


Bu sözlere yanıt veren Gündoğdu, "Cumhurbaşkanımızın hiçbir açıklamasında bunu görmüyorum" deyince Yalçın, "Abanın altından değneği gösteriyor ara sıra" karşılığını verdi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...