CHP'nin 2. tur stratejisi: Erken seçim ve 1-2 yıllık hükümet istemiyoruz

CHP'nin 2. tur stratejisi: Erken seçim ve 1-2 yıllık hükümet istemiyoruz

Politika Haberleri

Bayramdan sonra başlayacak ikinci tur hükümet görüşmelerinde CHP, AK Parti'ye 'kısa ömürlü hükümet istemiyoruz' mesajı verecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermesinin ardından geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP ile ilk tur görüşmelerini tamamlamıştı. Dikkatler şimdi ikinci turun ilk ve en önemli adresi olan ana muhalefet partisine odaklandı. Varılan mutabakat gereği AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP kanadından ise Parti Sözcüsü Haluk Koç ön görüşmeci görevlendirilmişti. İkinci tur öncesi söz konusu isimlerin görüşme maratonuna ilişkin takvimi detaylandırması bekleniyor.
CHP, ikinci turda, "Kısa ömürlü bir hükümet kurulmasını istemiyoruz. Kurulacak hükümet seçim hükümeti olmamalı ve en az 4 yıllığına kurulmalı. Muhtemel bir erken seçimde millet aynı kararı verirse boşa zaman kaybetmiş oluruz. Ne yapılacaksa şimdi yapılmalı" mesajını verecek. Daha önce açıkladığı 14 maddelik koalisyon ilkelerine dikkat çekecek ve bunların hem kabul edilmesini hem güvence verilmesini isteyecek. CHP, şu an için AK Parti'nin de soğuk yaklaştığı dönüşümlü başbakanlık ve bazı bakanlıkların kendilerine verilmesi konularını gündeme getirmeyecek. Öte yandan; AK Parti ile muhtemel bir koalisyon sonucunda tabanın tepkisi almaktan çekinen CHP, tabanı rahatlatan açıklamalarda bulunacak. Partililere, "7 Haziran seçimleri öncesi nerede duruyorsak şimdi de ordayız" denilecek. Terörün bitirilmesi amacıyla başlatılan çözüm sürecinin devamının sağlanmasını da AK Parti'ye iletecek olan CHP, sürecin Meclis'e taşınmasını talep edecek.
Gökhan Kaya ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...