Bakan Zeybekci'nin avukatından yalı açıklaması

/ Kaynak: İHA
Bakan Zeybekci'nin avukatından yalı açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Avukatı Hasan Oymak 'Yırtık donlu Nihat'ın Boğazda yalısı oldu' haberlerine yönelik, açıklama yaptı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Avukatı Hasan Oymak, Bakan Zeybekci'ye ilişkin bazı yayın organlarında yer alan 'Yırtık donlu Nihat'ın Boğazda yalısı oldu'' haberlerine yönelik, "Müvekkilimin kişilik haklarına saldıran kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı ifade ediyoruz" bilgisini verdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Avukatı Hasan Oymak, Bakan Zeybekci'ye ilişkin bazı yayın organlarında yer alan 'Yırtık donlu Nihat'ın Boğazda yalısı oldu'' şeklinde ki haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Oymak'ın yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci ile ilgili olarak '' Yırtık donlu Nihat'ın Boğazda yalısı oldu'' şeklinde, doğrudan itham eden, hakaret içerikli haberler yayınlanmıştır. Her ne kadar bu ifadeleri kullananları muhatap kabul etmeyip doğrudan hukuka havale etmek mümkün ise de, haberdar olan samimi vatandaşlarımızı ve kamuoyunu, doğru bilgilendirmek maksadıyla işbu açıklamayı yapmayı gerekli görüyoruz.
Öncelikle hemen ve bir kez daha ifade etmeliyiz ki, 'Yırtık donlu Nihat, bugün ekonomi Bakanı' ifadesi, müvekkilim tarafından; ''bu ülkenin büyüklüğünü ve yeterince çalışana verdiği imkanları ortaya koymak için'' söylenmiştir. Herkesin zihni fonksiyonlarının bunu anlayacak derecede faal olması elbette beklenemez. Hayatta kendilerini önemli hissettikleri tek durum başkasına hakaret etmek olan insanlar da anlaşılabilir. Ancak gazetecilik yapma iddiasında olan kişilerin, üsluplarına, kullandıkları ifadelere dikkat etmek ve basın etiğine riayet etmek yükümlülükleri vardır. Bu çerçeveden hareketle dost düşman herkesin bilgisine arz ederiz ki; Müvekkilim Nihat Zeybekci, 1994 yılından bu yana sanayicidir ve ticaretle uğraşmaktadır.
Binlerce kişinin çalıştığı şirketlerde ortaklığı bulunmaktadır. Bu şirketlerde yaptığı üretim ve ihracatlarla, Denizli Belediye Başkanı olarak siyasete girdiği 2004 yılından önce, onlarca defa vergi sıralamasında ilk üçe girmiştir. İhracatçılar birliği başkanlığı yapmıştır. Şirketi, defalarca Türkiye'nin en büyük 1000 şirketi arasına girmiştir. Dolayısıyla zaten son derece başarılı bir iş adamıdır. Siyasete girmiş olduğu 2004 yılından bu yana da tüm şirketlerdeki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerini bırakmıştır. O tarihten bu yana şirketlerini diğer ortakları ve profesyonel yöneticiler, yine başarılı bir şekilde yürütmektedirler" denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Nihat Zeybekci, Türkiye'deki binlerce başarılı insandan biridir. Zor geçen bir çocukluk sonrası okulunda başarılı olmuştur. İş hayatında başarılı olmuştur, Denizli Belediye Başkanlığı'nda başarılı olmuştur ve şimdi de Ekonomi Bakanlığı görevini başarı ile yürütmektedir. Bütün bu süre zarfında gerek iş gerek siyasi hayatında, hesabını veremeyeceği hiçbir iş, kazanç ve nefes olmadığını, helalden ayrılmamayı şiar edindiğini, defaatle ve samimiyetle açıklamıştır.
Bütün bunlara rağmen, gazetecilik yaptığını iddia eden şahıslar; şayet servet düşmanlığı yapmakta iseler, zaten herhangi bir cevabı hak etmemektedirler; Şayet gayri hukuki bir durumun varlığı iddiasında iseler, ispat etmedikleri takdirde müfteri ve şerefsiz olduklarını bilmelidirler; Şayet '' Yırtık donlu Nihat'' ifadesinin ne demek olduğunu hala anlayamamış iseler, zihni melekelerinin mevcut haline şükredip daha fazla zorlamamalıdırlar; Yok eğer bütün dertleri çamur atarak, namuslu insanların itibarını zayıflatmak ise, bilmelidirler ki, Nihat Zeybekci, bu karakterdeki kişilerin gayri ahlaki saldırıları karşısında dik duruşunu değiştirecek değildir. Ve yine bilmelidirler ki, halkımız, haklı eleştiri ile çamuru kesin olarak ayırt edecek ve bu gayri ahlaki saldırıları kaale almayacak kadar bilinçlidir ve her iki tarafı da tanımaktadır.
Ülkemiz için en önemli dönüm noktalarında bu tür haberler yaparak zihinleri bulandırmaya ve gündeme gelmeye çalışan bu kişilerin, kendilerini önemli hissedecekleri başka meşgaleler bulmasını ve değerli basın camiasına gölge etmekten vazgeçmesini diliyoruz.Meselenin aslı ve özü yukarıda arz ettiğimiz üzeredir. Bu vesile ile; Bir taraftan basın etiğini çiğneyen, diğer taraftan da basın yoluyla hakaret ederek müvekkilimin kişilik haklarına saldıran kişiler hakkında her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı ifade ediyoruz." nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...