'Barışı hemen şimdi istiyoruz'

/ Kaynak: AA
'Barışı hemen şimdi istiyoruz'

Politika Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Yarın değil, haftaya değil, bugün bu saatte barışı hemen şimdi istiyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yarın değil, haftaya değil, bugün bu saatte barışı hemen şimdi istiyoruz. Bunun başlangıcı da silahların susturmaktan geçiyor. Amasız, ancaksız silahlar susmalı ve diyalog kanalları açılmalı" dedi.


Mardin'de bir otelde partisince düzenlenen, "Arap halkı barışı sahipleniyor" konulu etkinliğe katılan Demirtaş, HDP olarak çoğulcu demokrasiye inandıklarını belirtti.


Tekçi zihniyetten herkesin rahatsızlık duyduğunu, HDP olarak çoğulcu demokrasiyi inşa etmenin ana aktörü haline geldiklerini savunan Demirtaş, "7 Haziran seçimleri, bunun Türkiye toplumu tarafından benimsendiğinin, tescillendiğinin somut göstergesi oldu. Bu da Türkiye açısından büyük bir şanstır. Bir partinin tek başına iktidar olmasından çok daha kıymetli bir şans ortaya çıkmıştır" diye konuştu.


7 Haziran seçimi


Özellikle Ortadoğu'da mezheplerin, inançların artık bir arada yaşayamadığını öne süren Demirtaş, şöyle konuştu:


"Arap, Kürt bırakın böyle bir salonda bir araya gelmeyi aynı şehirde yaşayamıyorlar artık. Birbirlerine düşmanlaştırılmıştır. Mezhebinden, yaşam tarzından, inancından, etnik kimliğinden, teninin renginden dolayı insanlar, birbirini katledecek noktaya getirilmiştir. 7 Haziran seçimi sonrası yeni bir durum çıktı ortaya. Artık çoğulcu demokrasiye doğru yürüyen, ilerleyen ve kendini bu çerçevede barışını inşa etmeye mecbur bir ülke olarak konumlandırılması gerekirdi Türkiye'nin. Herkesin beklentisi buydu. HDP'ye verilmiş her oy, 'bu ülkede bir arada yaşamalıyız' diyen oylardı. HDP'ye verilen her oy, 'Biz, barış istiyoruz, silahla değil, demokrasi içerisinde diyalogla, müzakereyle çözüm istiyoruz' diyenlerin oyuydu."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...