MHP'den o haberlere sert tepki

/ Kaynak: İHA
MHP'den o haberlere sert tepki

POLİTİKA Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın bir gazetede MHP hakkında yayımlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP aleyhinde kamuoyunu etkilemeye ve tetiklemeye yönelik tetikçi gazeteciliğin bütün dünyadaki örnekleri, kıraathane edebiyatından yararlanmaktadır. Ancak bunların, kamuoyu ve seçmen üzerinde temayül belirleyici etkileri yoktur” dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın bir gazetede MHP hakkında yayımlanan haberlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “7 Haziran seçimleri sonrasında kamuoyundaki itibarı ve inandırıcılığı daha çok artan MHP; 'Meyveli ağaç taşlanır' misali, çeşitli kesimlerin ve siyasi rakiplerinin hücumlarına maruz kalmaktadır. Bir süreden beri bir kısım CHP yanlısı basında dikkati çekecek şekilde MHP aleyhtarı yayın politikası sürdürüldüğü, söz konusu gazete ve televizyonların bu konuda havuz medyasıyla yarıştığı gözlenmektedir” diye konuştu. Son günlerde "CHP yanlısı mini koroda yer alan" bir gazetede MHP hakkında birçok yalan ve iftirası bol haberlere yer verildiğini kaydeden Yalçın, milliyetçi-muhafazakâr ve cumhuriyet sevdalısı seçmenin kafasında MHP ile ilgili istifham uyandırmak, gri propaganda yoluyla olumsuz algı oluşturmak üzere masa başında kotarılmış asparagas haberler yayımlandığını ifade etti. Yalçın, şunları kaydetti:


“Ancak etik değerleri aşınmış bir muhabirin yalan ve saptırma haberlerinin Ankara'dan servis edilmesine izin vermesi, partimizde ve camiamızda garip karşılanmıştır. Ankara temsilciliğinin İstanbul'dan idare edildiği anlamına gelen bu durumun, Saygı Öztürk'ün saygınlığına halel getirdiğini esefle görüyoruz. MHP aleyhinde kamuoyunu etkilemeye ve tetiklemeye yönelik tetikçi gazeteciliğin bütün dünyadaki örnekleri, kahvehane kültüründen veya bir başka deyişle kıraathane edebiyatından yararlanmaktadır. Ancak bunların, kamuoyu ve seçmen üzerinde temayül belirleyici veya niyet değiştirici etkileri yoktur. Bu gibi periyodiklerin halk nezdinde sadece şamata ve mizah bakımından karşılığı vardır. Batılı basında kullanılan tabirle bu tür gazetecilik, kilise korosuna vaaz vermekten ibarettir. O bakımdan bu muhabirin eline yalanı bol haberleri verip sonra da bunları yayımlayanların kendi ellerine bol miktarda hüsran, pişmanlık ve hayal kırıklığından başka bir şey geçmeyecektir.”


Basın camiasında bu tür muhabirlerin barındırılmasının ve bilhassa siyasete dair asparagas haber kullanılmasının mesleğin itibarına zarar verdiğini hatırlatan Yalçın, yapılan haberleri yerlerde süründüren bu haber anlayışını kınadıklarını kaydetti.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...