HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pervin Buldan adliye önünde

Kaynak: İHA
Pervin Buldan adliye önünde

POLİTİKA Haberleri  / İHA

İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

2 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubenin yaptığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu öğrenilen şüphelilerin savcılık sorguları devam ederken gözaltındaki şüphelilerin yakınları destek için adliye önünde toplandı. Gruba HDP Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi. Adliye önünde “Siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz” pankartı açan grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.


Grup adına basın açıklaması yapan Pınar Kaldal, 2 Ekim sabahı yapılan operasyonda 51 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Kaldal açıklamada, “51 kişi içerisinde yoğunlukla kadın arkadaşlarımız mevcut. Bu arkadaşlarımız arasında HDP'li çalışan, eşbaşkanlar, yöneticiler, siyasetçiler, HDP'ye oy verenler ve aktivistler mevcut. Bütün arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ise yaptığı açıklamada, “Bugün bir kez daha siyasi soykırım operasyonları gerekçesiyle gözaltına alınan arkadaşlarımızın duruşmasını izlemek üzere bir araya geldik. 52 arkadaşımız gözaltına alındı ve bugün savcılıkta ifadeleri devam ediyor. Arkadaşlarımız gözaltına alınırken darp edildi. Özellikle kadın arkadaşlarımıza yapılan uygulama Türkiye açısından bir utanç tablosudur. Kadın arkadaşlarımız sağlık kontrolüne götürülürken yolda kadın polisler tarafından darp edildiler. Kendilerine zorla İstiklal Marşı okutulmaya çalışıldı ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' dedirtmek için zulüm uygulandı. Bu uygulama Türkiye'de 80'li yıllara geri dönüşün bir göstergesidir. İstanbul bugün Diyarbakır Cezaevi olmuştur. Savcı birazdan kararını açıklayacak. Ailelerimizle kadın kurum ve kuruluşlarımızla KJA adına bugün buradayız” dedi.


Gözaltına alınanların yakınlarının bekleyişi devam ederken, adliye önünde geniş güvenlik önlemi alındı.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...