Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu,'Uluslararası toplumun artık "dur" demesini istiyoruz'

/ Kaynak: AA
Çavuşoğlu,'Uluslararası toplumun artık "dur" demesini istiyoruz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın saldırılarına yönelik, ''Uluslararası toplumun artık "dur" demesini istiyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'de  dün ve önceki gün düzenlediği saldırılarda sivilleri hedef almasına tepki  göstererek, "Bu saldırılar ne insaniyete ne de insanlık vicdanına sığar" dedi. 
 
Çavuşoğlu, Rusya'nın Şam kırsalında Doğu Guta'da sivilleri hedef alan saldırılar  düzenlediği, perşembe günü Doğu Guta'nın Hamuriye ilçesine yapılan saldırıda  ölenlerin sayısının 30'u geçtiğini kaydeden Çavuşoğlu, bunlardan en azından  8'inin çocuk olduğu, İrbin ilçesinde 6 sivilin hayatını kaybettiğinin bilindiğini  anımsattı. 
 
Çavuşoğlu, yine dün ve önceki gün Halep'in kuzeyinde Rus jetlerinin  Azez'de yerleşim birimlerine, hastanelere düzenledikleri saldırılarda siviller,  kadın ve çocuklar öldürüldüğünü ifade ederek yaralananlardan bazılarının  Kilis'teki hastanelere sevkedildiğini söyledi. Halep'te Zibdiye mahallesindeki Betül Camii mevkiine cuma namazı  sırasında düzenlenen hava saldırısında da 5 kişinin öldüğü, 10 kişinin  yaralandığı bilgisinin kendilerine ulaştığını anlatan Çavuşoğlu, Rusya'nın  Suriye'de sivil hedeflere yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmeden devam  ettiğini üzülerek gördüklerini belirtti. 

İNSANLIK VİCDANINA SIĞMAZ
Çavuşoğlu, "Rusların hemen her gün Suriye'de sivil yerleşim  birimlerine düzenlediği saldırılarla, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan  sivilleri katletmesini şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar ne insaniyete ne de  insanlık vicdanına sığar" ifadelerini kullandı. 

''ARTIK 'DUR' DENSİN''
Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Sözün bittiği yerdeyiz. Suriyeliler,  içinde bulunduğumuz zor kış şartlarında, şiddetin durması için uluslararası  toplumdan medet umarken, kendilerine başka bir ülkenin hiçbir ayrım gözetmeksizin  savaş açtığının idrakine varıyor ve her geçen gün daha da karanlığa gömülüyorlar.  Uluslararası toplumun her sorumlu mensubunun bu son derece tehlikeli durumu bir  an önce görüp, sadece Suriyeliler değil, bölgenin de selameti için bu saldırılara  artık "dur" demesini istiyoruz."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...