Davutoğlu HDP'li yerel yönetimlere yüklendi

Düzenleyen:
Davutoğlu HDP'li yerel yönetimlere yüklendi

POLİTİKA Haberleri

“Devletin emanet verdiği paraları yatırıma değil, teröre, barikata, hendeğe harcıyorlar. Şimdi de çıkmış özerklik diyorlar. Bu ihanetlerin hesabını soracağız.”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’li belediyeleri eleştirerek, “Yatırım, hizmet yok, icraat yok, temizlik yok ama şiddet, barikat, çukur, her türlü illegal yapı var. Teröristin kazması, greyderi kamyonu, iş makinası bunlardan” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 ve sonrası projelerinin tanıtım töreninde HDP’li belediyeleri eleştiren Davutoğlu şunları söyledi:
Biz merkezi yönetim olarak ayrım yapmıyoruz. Milletin emaneti olan bütçeyi adilane paylaştırıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin gelirinin neredeyse yüzde 100’ü merkezi yönetimden sağlanıyor. Büyükşehirler için Türkiye ortalaması yüzde 66.7’dir. Gelirinin giderini karşılama oranı ise yüzde 217.7. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin toplam giderinin yüzde 62.6’sı personele harcanıyor, oysa Türkiye ortalamasında bu yüzde 11.7. Bu personel ne yapıyor? Bu personel giderlerinin nereye gittiğini tek tek araştıracak ve hesaplarını soracağız. Türkiye’de ortalama bir büyükşehir belediyesinin yatırım giderlerinin toplam giderlere oranı yüzde 46.9 iken bu oran Mardin’de sadece yüzde 7. O zaman, ‘bu kaynaklar nereye harcanıyor’ diye sormak gerekir. Mardin’i örnek verdim, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak’ta da hemen hemen aynı benzer rakamlar var. Eğer, Mardin’de Türkiye ortalamasında olduğu gibi yatırım yapmış olsaydı, şimdi ki yatırım miktarından 17 kat daha fazla yatırım yapmış olacaklardı. 
Şimdi de çıkmışlar, özerklik, özyönetim gibi son derece illegal birtakım yapılardan bahsediyorlar. Soruyoruz şimdi, ‘özerklik’ diyorsun, bunun bölgeyi geliştireceğini iddia ediyorsun ama sana vatandaşa harca diye emanet edilen paraları yatırımdan başka her şeye harcıyorsun. Yatırım, hizmet yok, icraat yok, temizlik yok ama şiddet, barikat, çukur, her türlü illegal yapı var. Bunların derdi imar etmek değil, varsa yoksa ideoloji, yalan, kara propaganda ve terör. Teröristin greyderi bunlardan, kamyonu, iş makinası bunlardan. Bazıları, terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışan bu belediyelerin yöneticileri elbette ki bütün bu ihanetlerin, yanlış uygulamaların hesabını verecekler. Biz, bu kaynakları havadan kazanmıyoruz. 

YENİ ANAYASADA GÖREV MECLİS’İN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşme sonrasında da şunları söyledi:
Anayasa ve İçtüzük bundan sonra Meclis içinde yürütülmesi gereken süreçlerdir. Yani yürütme olarak biz görevimizi yapıp, muhalefetle bir ortak zemin oluşturduk, şimdi artık görev Meclis’indir. Sayın Meclis Başkanımızın kendi takdirleridir, partiler arasında bu konuda oluşan mutabakatı hayata geçirmek üzere gerekli adımları herhalde atacaktır.
(HDP’lilerin dokunulmazlığı): İsyan çağrıları yapılıyorsa, terör suçu işleniyorsa, bunlar dokunulmazlık zırhı etrafında yapılacak eylemler değildir. Orada hukuk devleti kuralları neyi gerektirirse ona bakarız.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...