CHP Grubu'ndan milletvekillerine uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
CHP Grubu'ndan milletvekillerine uyarı

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP TBMM Grubu, milletvekillerine kanun teklifleri, önergeler, basın toplantıları, yazılı ve görsel medyadaki açıklamaları, yargı başvurularında dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin uyarıda bulundu.

CHP Grubu, milletvekillerine kanun teklifleri, önergeler, basın toplantıları, yazılı ve görsel medyadaki açıklamaları, yargı başvurularında dikkat etmeleri gereken konulara ilişkin uyarıda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında yapılan bu haftaki Grup Yönetim Kurulu toplantısında, milletvekillerine yönelik bir dizi karar alındı. Alınan kararlar Grup Başkanvekilleri Altay, Levent Gök ve Özgür Özel imzasıyla milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

Daha önce alınan kararların uygulamalarının gözden geçirildiği toplantıda, bazı konuların milletvekillerine tekrar bildirilmesi, bu konudaki uygulamaların titizlikle incelenmesi kararlaştırıldı.

Grup Yönetim Kurulunun aldığı ve milletvekillerine gönderilen kararlara göre, Grup İçyönetmeliği hükümleri uyarınca, kanun teklifleri, yazılı ve sözlü sorular, araştırma ve genel görüşme önergeleri, onaydan çıkmadan basın organlarına verilmeyecek.

Grup İçyönetmeliği hükümleri uyarınca, TBMM Genel Kurulunda oy ve söz disiplinine uyulacak ve grup başkanvekillerinin onayı olmadan önerge verilmeyecek.

Milletvekilleri, TBMM'de basın toplantısı düzenlemeden önce nöbetçi grup başkanvekillerine basın toplantılarının içeriğini aktaracak, onaylarını alacak. Basın toplantısı saatleri, grup başkanvekillerinin onayıyla basın müşaviri tarafından TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından alınacak.

Ülke gündeminde önem taşıyan ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda, söylem birliği sağlanması amacıyla yazılı ve görsel medyaya açıklama yapmadan önce mutlaka nöbetçi grup başkanvekillerine bilgi verilecek, onay alınacak.

Milletvekilleri, idari ve adli yargıya başvuruda bulunmadan önce nöbetçi grup başkanvekillerinin onayını alacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...