Erdoğan: Şer ittifakı hayal değil açık gerçek

Düzenleyen:
Erdoğan: Şer ittifakı hayal değil açık gerçek

POLİTİKA Haberleri

ABD temaslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı; Paralel Yapı, PKK, YPG ve ASALA’nın nasıl ortak hareket ettiğini bizzat gördüğünü belirterek, Gülen camiasını uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz. PKK/YPG terör örgütünün temsilcileriyle ASALA’yı ve onun yanında da ülkemizden kaçıp şu anda Amerika’da yaşayan Paralel Yapı’nın temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını Brookings Enstitüsü’nün önünde bizatihi gördüm. Bu bir delil. Paralel Yapı’ya gönül vermiş olan temiz kardeşlerime sesleniyorum, kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun” dedi. ABD ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ndeki temaslarına değinerek, “Dünyada silah yapımında kullanılabilecek nükleer malzemelerin azaltılması, nükleer terörizm tehdidiyle mücadele için uluslararası iş birliğinin artırılması konularındaki siyasi irademizi teyit ettik. Ayrıca İstanbul, Ankara, Brüksel, Lahor, Paris gibi kentlerde gerçekleştirilen menfur terör eylemleri karşısında artık hiçbir ayrım gözetmeden terörle küresel boyutta mücadele için samimi ve etkili bir uluslararası iş birliği yapılması gerektiğini de vurguladım” diye konuştu. Brookings Enstitüsü’ndeki konferansı sırasında enstitü önünde yapılan gösterilere dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Ülkemizdeki terör örgütünün ABD’deki ayaklarını, özellikle Paralel Yapı’yla nasıl iç içe olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bunlar, maalesef şehit olan Mehmetçiğimiz, polisimiz için ağlamıyor. Ama Maryland’da bir olay daha yaşadım. Orada Azeri bir gazeteci, Ermeni-Azeri sınırındaki çatışmalar neticesinde ölen 12 Azeri kardeşimizle ilgili sorusu oldu. Cevabını verirken gözlerinden akan yaşları gördüğümde, duygulanmamak mümkün değildi. O da gazeteci, bizdekiler de gazeteci... Gazetecilik, cumhurbaşkanına küfür etmek değildir. İşte orada gördüğüm o tablo, aslında ders niteliğinde bir tablodur” dedi. 
MİLLET GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜ
Paralel Yapı’yla mücadelenin önemine işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de 40 yıldır gizli bir şekilde örgütlenen, kendini dini bir cemaat gibi sunan, diyalog, hizmet, eğitim gibi kavramların arkasına saklanarak, bir suç örgütü kuran karanlık yapıyla 3 yıldır mücadele ediyoruz. Bu örgüt, 2013’ten bu yana yargı ve emniyetin içerisindeki mensupları aracılığıyla meşru hükümete darbe girişimde bulunuyor. Bu darbe teşebbüsünü milletimizin desteğiyle ve duasıyla bertaraf ettik. Liderliğini ABD’de firari olarak yaşayan Fetullah Gülen’in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından çok daha net bir şekilde görüldü” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...