Davutoğlu: Fitneyi kardeşlik aşkı söndürecek

Düzenleyen:
Davutoğlu: Fitneyi kardeşlik aşkı söndürecek

POLİTİKA Haberleri

“İstilacıların istila ateşine karşı istiklal aşkımız ne kadar kuvvetliyse, teröristlerin fitne aşkına karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröristleri şehirlerine sokmayan Şanlıurfalılara teşekkür etti, “Bu halk İstiklal Madalyası’nı sonuna kadar hak ediyor” dedi. Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, GAP Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen İstiklal Madalyası takdim töreninde, Şanlıurfalıları, “Peygamber şehri, kendini kurtaran şehir, kardeşlik şehri Urfa’nın yiğit insanları” diyerek selamladı.
Davutoğlu, başbakanlığı döneminde Şanlıurfa’ya altıncı defa geldiğini hatırlatarak, “Size yüce Meclis’ten ve Rabbimizden güzel bir hediyeyle geldik. Düşündük, baktık ki Şanlıurfa’nın gecikmiş bir hakkı var, İstiklal Madalyası hakkı. Gecikmiş ama hiçbir zaman manevi olarak terk edilmemiş bir hak” diye konuştu.
Şanlıurfa’nın, Anadolu’daki istiklal ateşinin de öncülüğünü yaptığını, Kahramanmaraş ile Gaziantep ile İstiklal Savaşı’nın ilk habercisi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:
Birileri fitne ateşi yakmaya çalışıyor, birileri Suriye’de, Irak’ta yanan o ateşin Türkiye’ye sıçramasını istiyor, birileri, bu topraklarda ezeli ve ebedi olarak kardeş olmuş 78 milyonun arasına asabiyeyi, etnik mezhebi, çatışmayı sokmak istiyor. Şanlıurfa’dan, İstiklal Madalyası için yan yana savaşmış Türklerin, Kürtlerin, Arapların şehrinden sesleniyoruz, sizin fitne aşkınıza karşı bizde kardeşlik aşkı var. İstilacıların istila ateşine karşı istiklal aşkımız ne kadar kuvvetli, köklüyse fitnecilerin, bölücülerin, teröristlerin fitne aşkına karşı kardeşlik aşkımız da o derece büyüktür. Bölücülere, teröristlerin fitne ateşine karşı 23 Temmuz’dan bu yana şanlı bir mücadele yürütüyoruz. Teröristler şehi
rlerimizi, ilçelerimizi kana bulamaya, çukurlar kazmaya, barikatlar kurmaya çalışıyor. Onlar istilacı ordulardan daha kuvvetli değiller. İstilacılara bu memleketi teslim etmemiş Şanlıurfalılar fitne ateşine karşı da dimdik durdular. Hepinize teşekkür borçluyum. Bu hainleri, bu alçakları Şanlıurfa’ya yaklaştırmadığınız için, terör ateşine karşı kardeşlik aşkını yaşattığınız için Şanlıurfa’ya teşekkür borçluyuz.
Yanı başımızda Suriye’de şehirler yıkılırken biz, Şanlıurfa’yı, bütün GAP bölgesini ayağa kaldırmaya kararlıyız. Söz veriyoruz, bin 750 kişilik Şehir Hastanesi’ni Şanlıurfa’ya yapacağız, Şanlıurfa’yı hızlı trenle buluşturacağız. 3 milyon dönümlük araziyi sulamaya açacağız.

Davutoğlu: Fitneyi kardeşlik aşkı söndürecek

Davutoğlu: Fitneyi kardeşlik aşkı söndürecek

KAHRAMAN: ŞANLIURFA HAK ETMİŞTİ

Törende konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “TBMM’nin bu kararı, Şanlıurfa’yı onurlandırmanın yanında aynı zamanda kendisini de onurlandırmaktadır. Şanlıurfa o dönemde sergilediği hamiyet, fedakârlık, cihat ruhu ve İstiklal aşkıyla milletimize öncülük etti, cesaret verdi” dedi.

Davutoğlu: Fitneyi kardeşlik aşkı söndürecek

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...