Türk milletvekillerinden Azerbaycan'a taziye ziyareti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk milletvekillerinden Azerbaycan'a taziye ziyareti

POLİTİKA Haberleri  / AA

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Türk milletvekilleri, cephe hattında şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulunmak üzere Bakü'de temaslarda bulundu.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi Türk milletvekilleri, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulunmak üzere Bakü'de temaslarda bulundu.

Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığında, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan'dan oluşan heyet Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov'la görüştü.

Türk milletvekillerini Bakü'de görmekten çok memnun olduğunu ifade eden Asadov, Dağlık Karabağ'daki son gelişmelerde Azerbaycan'a verilen destek mesajları için Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Dağlık Karabağ sorununu kendi milli meseleleri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Ünüvar, Türkiye'deki farklı siyasi partilerin Azerbaycan'la ilgili aynı görüşte olduğunu kaydetti.

Türk parlamenterler, temasları kapsamında Dostluk Grubu'nun Azerbaycanlı üyeleriyle de bir araya geldi.

Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ'da son günlerde şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerinde bulunmak ve Türkiye'nin dost ve kardeş ülke olduğunu göstermek amacıyla Bakü'ye geldiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da taziye dileklerini ileten Ünüvar, Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu, işgalin derhal sona erdirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dostluk Grubu'nun Azerbaycanlı Başkanı Ehliman Emiraslanov da Dağlık Karabağ'daki son çatışmalarda Azerbaycan'ın haklı davasını destekleyen, "Karabağ Azerbaycan toprağıdır" diyen ilk devlet yetkilisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

Emiraslanov, Başbakan Davutoğlu'nun, "Daima can Azerbaycan'ın yanındayız" sözlerini de hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...