AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında uzun namlulu silah ve tabanca ile saldırı gerçekleşti. Gelen ilk bilgilere göre bir kişi ağır yaralandı. İBB adayı Murat Kurum saldırıyı lanetleyerek, "Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığını açıkladı. Beyaz bir otomobilden gerçekleştirilen saldırıyı güvenlik kamerası kaydetti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Kimsenin seçim sürecini zehirlemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için adaylar çalışmalarına hız verdi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki seçim çalışması sırasında silahlı saldırı gerçekleşti.

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

Uzun namlulu silah ve tabanca ile düzenlenen saldırıda 22 yaşındaki E.G.D. yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı E.G.D, yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, olaya karışan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" denildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Ayrıca, olayı çevredeki bir güvenlik kamerası kaydetti. Görüntülerde, olay yerine gelen beyaz aracın camından çıkan şüphelilerin ateş ettiği tespit edildi. Ardından aracın buradan uzaklaştığı görüldü.

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

AK PARTİ HEYETİ HASTANEDE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Başkanı İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yaralı E.G.D.'nin tedavi gördüğü hastaneye geldi.

Heyet, burada yaralının durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alarak, yakınlarıyla da görüştü. AK Partili heyet daha sonra hastaneden ayrıldı.AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

'YATIN DİYE BAĞIRDI'

Yeniay'ın seçim çalışması sırasında yanında bulunan görgü tanığı Ali Sarıyar, program esnasında silah sesleri duyduklarını ve kendisinin "yatın" diye bağırdığını, herkesin yere yattığını, 1-2 dakika bu şekilde kaldıklarını anlattı.

Olaya müdahale eden sağlık çalışanı Şehmuz Temiz ise yakınlarıyla birlikte dışarıda oturduğu sırada çok yüksek bir ses duyduğunu anlattı. Temiz, silah seslerinin ardından polislere sağlıkçı olduğunu söylediğini ve yaralının yanına gittiğini belirterek, "Kulağının üstündeydi yarası. Yukarıdan bez attılar bize, tampon yapmamız lazımdı. Hemen bezle tampon yaptık, kanı durdurmaya çalıştık" dedi.

Şehmuz Temiz, ardından kısa sürede ambulansın geldiğini ve yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi.

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

ERDOĞAN'DAN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Geniş kapsamlı tahkikat başlatıldığını belirten Erdoğan şunları kaydetti:

"AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. 

Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. 

Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır."

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

'GENİŞ ÇAPLI TAHKİKAT BAŞLATILDI'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir vatandaşın yaralandığı saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. 

Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

'OMUZ OMUZA DURACAĞIZ'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 'birlik, beraberlik' mesajı verdi. İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız."

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin ilk açıklama Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Murat Kurum'dan geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile saldırıyı lanetleyen Murat Kurum şu ifadelere yer verdi:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!"

'BU TÜR SALDIRILAR BİZLERİ YILDIRAMAYACAK'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den de açıklama geldi. Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın @yeniay_aziz’ın seçim çalışmaları esnasında gerçekleşen silahlı saldırıda vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Küçükçekmece Adayımız, teşkilatımız ve tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür saldırılar bizleri asla yıldıramayacaktır!"

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

BUĞRA KAVUNCU'DAN PROVOKASYON UYARISI

İyi Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu da "Seçim sürecindeki kirli emellere, muhtemel provokasyonlara karşı hepimiz dikkatli olmak durumundayız" diyerek şu mesajı paylaştı:

"AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Seçim sürecindeki kirli emellere, muhtemel provokasyonlara karşı hepimiz dikkatli olmak durumundayız. Bu saldırılar millî birliğimizi ve bütünlüğümüzü bölemez."

'KALLEŞ SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK'

Saldırıya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi. Saldırıyı kınayan Yılmaz Tunç şunları kaydetti:

"Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum.

Saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 

Demokrasimize yönelik bu tür kalleş saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır."

AK Parti'nin Küçükçekmece adayı Aziz Yeniay'ın programına silahlı saldırı

'MİLLİ İRADEYİ GÖLGELEYECEK GÜÇ TANIMIYORUZ'

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıyı lanetlediğini belirtti.

Saldırıda yaralanan vatandaşa acil şifalar dileyen Gül, "Türkiye'nin demokrasisini hiç bir güç akamete uğratamayacak. Milli iradeyi gölgeleyecek hiç bir güç tanımadık, tanımıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AZİZ YENİAY KİMDİR?

Aziz Yeniay, 1963 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Aziz Yeniay, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya'da, lisans ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

1992 yılı ara seçimleriyle Güngören ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ile aktif siyasi hayata başlayan Yeniay, sırasıyla Güngören, Esenler ve Zeytinburnu belediyelerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2004-2014 yıllarında iki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini ifa eden Yeniay, evli ve 3 çocuğu bulunuyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...