Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Çok Bilinmeyenli İsveç Problemi: Bıktıran Misafir Yine Kapımızda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Osmanlı'dan Günümüze Türkiye'nin Çok Bilinmeyenli İsveç Problemi: Bıktıran Misafir Yine Kapımızda

POLİTİKA Haberleri

Türkiye’nin teröre verdiği destek nedeni ile NATO’ya üyelik konusunda  veto ettiği ülkelerden biri olan İsveç’in Osmanlı’dan günümüze kadar gelen süreçte izlediği politikalar iki ülke arasında gerilime neden oldu. İsveç’in, Türkiye’ye karşı yanlış tutumunun temellerinin tarihine baktığımızda geçmişten geldiği görülüyor. 

NATO’ya üyelik konusunda Türkiye’nin kapısını çalan İsveç teröre verdiği destek nedeni ile veto yedi. Türkiye’nin üyelik konusunda şartlarını yerine getireceğini söyleyen İsveç’in teröre destek politikası konusunda vaatlerini yerine getirmemesi, Türkiye’nin mesafe koymasına, Kuran-ı Kerim yakılması eylemine verdiği onay ile görüşmelerin süresiz olarak rafa kaldırılmasına neden oldu. 

Türkiye gazetesi editörü Esra Kırca Osmanlı’dan günümüze kadar gelen İsveç probleminin nedenlerini sizler için araştırdı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...