Tedavi edilmezse kireçlenme yapıyor

Tedavi edilmezse kireçlenme yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Mehmet Demirtaş kas yırtıklarının zamanında tedavi edilmemesi eklemde kireçlenme gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir" dedi.

Kasları kemiklere yapıştıran bağlarda ortaya çıkan kas yırtıklarının hayati bir sağlık sorunu olmamasına karşın ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Memorial Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş "Bu yırtıkların zamanında tespit edilerek tedavi edilmemeleri eklemde yük dağılımına bağlı kireçlenme gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir" dedi. Omzunda yırtık olan kişilerin genellikle kolunu başının üstüne kaldıramadıklarını söyleyen Dr. Demirtaş, "Kadınlarda erkeklere oranla daha yaygın görülen omuzdaki kas yırtıkları günlük hayatta birçok hareket kısıtlılığına sebep olmaktadır. Yüksekteki raflardan bir şey alamamak, toka takamamak, elini enseye ve arkaya götürememek, arka cepten cüzdan çıkarırken zorlanmak omuzdaki kas yırtıklarının ilk belirtileri olarak değerlendirilebilir" dedi.
TÜRKİYE GAZETESİ / ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...