Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı için yasa teklifi

/ Kaynak: AA
Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı için yasa teklifi

SAĞLIK Haberleri  / AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için yasa teklifi hazırladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklif, sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, diş hekimi, eczacı, psikolog, biyolog, hemşire, hasta bakıcı, ebe, laborant ve diğer sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammına kavuşturulmasını içeriyor.

Teklifin gerekçesinde, sağlık sektöründe görev yapan personelin güç şartlar altında bulunduğu ve fiili hizmet süresi zammından yararlanmaları gerektiği bildirildi.

Konunun zaman zaman gündeme gelmesine karşın AK Parti iktidarının net tutum alıp gerekli adımları atmadığı belirtilen gerekçede, "Bu kadar hayati bir görev yapan ve tüm toplumun sağlığı için güç şartlar altında çalışan, tehdit alan, şiddete maruz kalan, hayatını kaybeden sağlık personelinin bu durumda bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Teklifle, bu durumun ortadan kaldırılarak fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanan diğer meslek grupları ile birlikte sağlık hizmetinde görevli personelin de bu uygulamadan yararlanması amaçlanmaktadır" ifadesine yer verildi.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...