İple gelen güzellik

/ Kaynak: İHA
İple gelen güzellik

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Dr. Hülya Ettekin, özel dikiş iplikleriyle kısa sürede kırışıklıkları ve sarkmaları toplayan iple yüz germenin güvenilir bir yöntem olduğunu söyledi.

İnsanlarda 30'lu yaşların başlangıcından sonra yüzlerinde bir takım bozulmaların başladığını ifade eden Özel FBM Estetik Tıp Merkez Medikal Estetik Uzmanı Dr. Hülya Ettekin, "Yüz bölgesinin başlıca gençlik emareleri yanak bölgesinin dolgun görünümü, çene ucundan kulak alt ucuna kadar olan çene hattının belirginliği ve gergin duruşu, kaşların bitiş noktasının başlangıç noktasından 2-3 mm daha yukarıda olması ve genel anlamda yüzün bir ovalliğe sahip olmasıdır. Bu ovallik, istisnaları olmakla birlikte 30'lu yaşların başlangıcından itibaren yer çekiminin de etkisiyle bozulma eğilimi gösterir. Yüz derisi aşağı ve öne doğru inmeye-sarkmaya başlar" dedi.


İnsanların yüzündeki sarkmalarının hem yumuşak doku, hem de ciltte ileri derecede olan olgularda, yüz germe ameliyatının en doğru tedavi yöntemi olduğu ifade eden Ettekin, "Cilt, cilt altı sarkması sınırlı olan ve daha genç olan hastalarda ise yüze uygulanacak iple asma tekniği yüz estetiğini yeniden kazandırmada kullanılan tıbbi bir yöntemdir. İple ameliyatsız yüz gençleştirme sonuçları oldukça tatmin edici ve tekrarlanabilirliği mümkün olan bir tedavidir. İple yüz ovalinin yeniden oluşturulması estetiği ülkemizde ve dünyada V-lift, örümcek ağı estetiği, thread lift, silüet lift gibi aslında aynı anlama gelen isimlerle anılmaktadır. Kullanılan ipler, estetik dışı bazı ameliyatlarda da kullanımı olan PDO (polidioksanon) iplerdir. Bu ipler, üzerinde dokunun yukarıya asılmasında iş gören koni veya balık kılçığı biçiminde çıkıntıları olan ve insan dokusu ile tamamen uyumlu cerrahi dikiş ipleridir. Bu iplerin bir kısmı cildi ve cilt altı dokuyu yukarı asmaya yararken bir kısmı cilt yenilenmesinde görev görür" diye konuştu.


İple ameliyatsız yüz gençleştirme işleminde yüzün tamamındaki sarmaların önüne geçip yüz ovalini yeniden oluşturmanın mümkün olduğunu belirten Ettekin, "İple ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi ile kaşları yukarı kaldırmak, yanaklara dolgun ve belirgin bir ifade vermek, çene kontrolünü belirgin bir hale getirmek, burun ve dudak oluğunu ortadan kaldırmak, özetle yüzün tamamında sarkmanın önüne geçip, olması gereken yüz ovalini yeniden oluşturmak mümkündür. Ayrıca ikinci bir ip grubu ile bu ipleri tüm yüz derisine ve ciltteki kırışıklıkların içine uygulayarak ciltte yenilenme sağlanabilmektedir. İple ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi uygun steril ortam sağlanmak şartıyla poliklinik şartlarında lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilen bir estetik uygulamadır. Uygulamadan sonra hastanın yüzünde bir miktar ödem (şişlik) ve yer yer morluklar olabilirse de uygulamanın hemen akabinde günlük hayata geri dönüş için tıbbi bir engel yoktur. Sonuç olarak iple ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi doğru seçilmiş olgularda hem uygulayıcı hem hasta için oldukça kolay, pratik ve tatmin edici sonuçları olan güvenli bir estetik uygulamadır" şeklinde konuştu.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...