Bu çocuklara et-süt yasak

Bu çocuklara et-süt yasak

SAĞLIK Haberleri

Ömür boyu düşük proteinli yiyeceklerle beslenmek zorunda kalan feniketonürili (PKU'lu) çocuklar, Uludağ'da düzenlenen kampta bir araya geldi.

Kalıtsal metabolik bir hastalıkla doğan ve ömür boyu düşük proteinli yiyeceklerle beslenmek zorunda kalan feniketonürili (PKU'lu) çocuklar, Uludağ'da düzenlenen kampta bir araya geldi. Kalıtsal Metabolik Hastalıklı Çocuklar Vakfı (METVAK) ile Geleceğin Yıldızları tarafından düzenlenen,  PKU Aile Derneği ile Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneği'nin destek verdiği kampa, Türkiye çapında 150 PKU'lu  çocuk katıldı. Akraba evlilikleri yüzünden Türkiye'de fenülketonüri hastalığının yaygın olduğunu söyleyen METVAK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Sivri, Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu olarak yapılan PKU taramasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak “Yiyeceklerdeki proteinle birlikte alınan fenilalanin maddesi kanda yükselir ve beyine ciddi derecede kalıcı hasar verir. Çocukların  zihinsel özürlü olmaması için hastalığın erken dönemde tanımlanıp, hayat boyu özel diyet yapmaları ile sağlanmaktadır” PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Atakay ise her yıl 1.200.000 den fazla bebeğin doğduğu ülkemizde doğan her 6000-6500 bebekten birinin fenilketonüri ile dünyaya geldiğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...