Tüp Bebekte Doğru Bilinen Yanlışlar

Tüp Bebekte Doğru Bilinen Yanlışlar

SAĞLIK Haberleri

Op. Dr. Serkan Oral tüp bebek tedavisindeki doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

Tüp bebek oldukça zor ve ağrılı bir tedavi yöntemidir!

Tüp bebek tedavisi günümüz teknoloji şartları ile oldukça pratikleşmiş bir tedavi biçimidir. Fiziksel olarak herhangi bir zorluğu bulunmaz.  Hastalar, tedavinin hiçbir aşamasında ağrı ya da acı hissetmezler.

Tüp bebekte ikinci deneme daha başarılıdır!

Tüp bebek tedavilerinde ilk üç tedavi aynı başarı oranına sahiptir. Üç denemeden sonra başarı oranları düşer.

Tüp bebek tedavisi ardından kadın yataktan kalkmamalıdır!

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan ve embriyo transfer bitikten sonra yatmanın gebelik şansını arttırdığı düşünülür. Ancak bu düşüncenin herhangi bir şekilde bilimsel karşılığı yoktur.

Tüp bebek tedavisi çoğul gebeliklere yol açar!

Tüp bebek tedavilerinde çoğul gebelik riski fazladır. Ancak her tüp bebek denemesinde çoğul gebelik durumu gerçekleşmez. Bu riski önlemek amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. 35 yaşının altındaki kadınlara her denemede tek embriyo transferine izin verilir. Farklı durumlarda ise en fazla iki embryo transferi yapılır. Bu şekilde çoğul gebelik riski minimuma indirilmiştir.

Her yaşta tüp bebek ile çocuk sahibi olunabilir!

Kadının üreme potansiyeli, yaşın ilerlemesi ile beraber düşer. Kadınların büyük bir kısmı, ''nasılsa ilerde tüp bebek yaparız.'' Şeklinde bir düşünce ile çocuk sahibi olma yaşlarını ertelememelidir. Çünkü yaşın ilerlemesi ile tüp bebekte tedavi şansı da düşer.

Tüp bebek tedavisinde başkalarının spermi ya da yumurtası karışabilir!

Güvenilir ve başarılı gebelik oranlarına sahip tüp bebek merkezlerinin yumurta ya da sperm karıştırabilme hatasına düşme gibi bir lüksleri yoktur. Tüm plan ve programlama bu hatanın gerçekleşmemesi üzerine kuruludur.

Hiç sperm hücresi olmayan erkeğin baba olma şansı yoktur!

Günümüzde gelişen teknoloji ile beraber sperm bulma yöntemleri oldukça geliştirilmiştir. Çeşitli yöntemlerle erkekten sperm elde edilebilir. Mikroenjeksiyon yöntemi ile de bulunan tek bir sperm ile gebelik şansı yakalanabilir.

Tüp bebekte başarı oranları %100 dür!

Hiçbir yardımcı üreme yöntemi, yüzde yüz garanti veremez. Tüp bebek tedavileri en yüksek başarı oranlarına sahip tedavi yöntemidir. Ancak başarı oranı yüzde yüz değildir.

Tedavide kullanılan ilaçlar kanser riskini arttırır!

Bu düşünce sebebi ile çiftler tüp bebek tedavisine başvurmaktan oldukça çekinir. Ancak tedavide kullanılan ilaçlar ve yapılan uygulamalarla ilgili yapılan araştırma ve çalışmalar tüp bebek tedavisinin kansere yol açmadığını kanıtlamıştır.

Gebelik oranı herkes için aynıdır!

Her tedavide başarı şansı farklıdır. Bunun sebebi çiftin hangi hastalıklara sahip olduğu, yaşı ve diğer özellikleri ile ilgilidir.

Kaynak:  http://www.serkanoral.com/tup-bebek-tedavisinde-dogru-bilinen-11-yanlis

Bu bir ilandır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...