Bahar yüzünüzde güller açtırıyor

Düzenleyen:
Bahar yüzünüzde güller açtırıyor

SAĞLIK Haberleri

Isınan havalarla birlikte yüzünüzde kırmızı lekeler çıkmaya başladıysa sebebi “Gül Hastalığı” olabilir...”

Bir cilt hastalığı olan gül hastalığının görülme sıklığının bahar aylarında arttığı bildirildi. Gül hastalığının üzeri ince kepekli, kırmızı döküntülü bir cilt hastalığı olduğunu ve 10-45 yaşları arasında görülmekle birlikte, nadir de olsa yeni doğanlarda ve yaşlılarda da  rastlandığını söyleyen  Liv Hospital Ankara Medikal Estetik Uzmanı Uzm. Dr. Sevil Özdöl “Hastalığın nedeni bir bakteri veya mantar enfeksiyonu ya da alerji değildir. Herhangi bir iç hastalıkla ilişkisi yoktur. Yorgunluk, stres, mevsimsel özellikler hastalığa yakalanma sürecini kolaylaştırabilir” dedi.
Gül hastalarında diğer virüs enfeksiyonlarında olduğu gibi halsizlik ve yorgunluk görülebildiğini söyleyen Dr. Özdöl, “Hastalık göğüs bölgesinde veya karında, haberci leke adı verilen büyük yama şeklindeki hafif kabarık, üzeri kepekli kırmızı bir leke ile başlar. Haberci lekeden birkaç gün veya birkaç hafta sonra, genellikle göğüste, sırtta veya karında daha küçük, ince kepekli döküntülü halini alır. Bazen yüzü ve boynu tutan formları da görülebilir. Lekeler kaşıntılı olabilir” dedi. 
GÜNEŞ BANYOSU YAPIN
Doğal güneş ışığının hastalığın düzelmesinde etkili olduğunu söyleyen Dr. Özdöl, ve “Tedavi olarak kızarıklık olan bölgeleri mümkünse gün içinde  yarım saat direkt güneş ışığına tutmaları önerilir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...