Bilgi kirliliği, hastaların kafasını karıştırıyor

Düzenleyen:
Bilgi kirliliği, hastaların kafasını karıştırıyor

SAĞLIK Haberleri

Bilgi kirliliğinin en yoğun yaşandığı hastalıklardan birinin de kanser olduğuna dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş “ Kanserden korunma ve tedavi konusundaki bilgi kirliliği ile mücadele etmek için Tıbbi Onkoloji Derneği Tarafından ONKO TV’nin hayata geçirildiğini anlattı.

Ziyneti Kocabıyık

Bilgi kirliliğinin en yoğun yaşandığı hastalıklardan birinin de kanser olduğuna dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mahmut Gümüş “ Kanserden korunma ve tedavi konusundaki bilgi kirliliği ile mücadele etmek için Tıbbi Onkoloji Derneği Tarafından ONKO TV’nin hayata geçirildiğini anlattı. Gümüş “Dernek üyelerimiz vatandaşın aklına takılan konuların bilimsel açıklamalarını YouTube’da ikişer dakikalık bu videolarda yapıyorlar.  ONKO TV bilimsel bir referans noktası olmayı hedefliyor” dedi.  Özellikle kanser besin ilişkisi konusunda ilmî geçerliliği olmayan bilgiler yayıldığını söyleyen Prof. Dr. Gümüş “Her geçen gün ‘Brokoli yiyin, kanseri engelleyin’ ya da  Iısırgan otu içti, kanseri yendi’ haberleri yayılıyor. Oysa  hiçbir besin grubu yok ki, onu yiyerek herhangi bir hastalıktan korunmak mümkün olsun. Topluma bu konuda verilebilecek en önemli mesaj, sigaradan ve alkolden uzak durmak, haftada en az 3 gün 45 dakika yürümek, kilo almamak ve beslenmede de mevsimine göre taze sebze ve meyveleri tercih ederek dengeli beslenmektir” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...