Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlardan hamilelikte saç bakımı uyarıları

Düzenleyen:
Uzmanlardan hamilelikte saç bakımı uyarıları

SAĞLIK Haberleri

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hamilelikte saç bakımının önemine değinerek, anne adaylarına bitkisel yağlar ile saç bakımı uygulamaları önerisinde bulundu.

Hamileliğin metabolizmayı tamamen değiştirdiğini belirten Gülgör, saç yapısının da değiştiğini söyledi. Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Gülgör, hamilelikte anne adaylarının bir çoğunun cildinin kafemsi ve pürüzsüz bir görünüme kavuştuğunu belirterek, “Hamilelikte saç dökülmesi olmaz. Tam tersine saçlar gürleşir ve daha sağlıklı uzar. Bu durumlar nedeniyle anne adayları çevrelerinden, ‘Hamilelik seni güzelleştirdi’ gibi yorumlar alır. Fakat nadiren de olsa hamilelik sırasında sağlıklı beslenme ve özellikle demir eksikliğinde saçlarda dökülme görülebilir. Doğumdan sonra saçlar yaklaşık 3 ila 4 ay sonra hormonların değişimlerinden dolayı dökülme başlar. Eğer bir sıkıntı veya sorun yoksa bu dökülen saçlar 1 yıla kadar yeniden çıkar. Aksi bir durumda muhakkak bir uzmana danışılması ve yardım talep edilmelidir” dedi.

 

BAKIM ÜRÜNLERİNİN İÇERİĞİNE DİKKAT

Hamilelikte saç bakımının çok önemli olduğunun altını çizen Gülgör, “Sağlıklı besinlere yönelmek, kullandığımız bakım ürünlerine ve içeriklerine dikkat etmek gerekir. Saç bakımlarında kimyasal ürünlerden uzak durmak çok önemlidir. Saç bakımında bitkisel yağlar kullanılabilir. İçerisindeki besleyici maddeler, hamilelik sürecince tercih edilebilir. Badem yağı, ceviz yağı, susam yağı kullanılabilir. Anne adaylarının düzenli doktor kontrollerini yaptırmaları, sağlıklı beslenmeleri ayrıca doktorlarının uygun görmesi halinde vitamin kullanmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...