Obezite ameliyatına hayati ikaz

Düzenleyen:
Obezite ameliyatına hayati ikaz

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde mide küçültme ameliyatlarının bir bölümünün endikasyon dışında yapıldığını söyleyen Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği (BMCD) Genel Sekreteri Doç. Dr. Aziz Sümer “Obezite ameliyatlarından ölüm oranları dünyada 10 binde 8 iken Türkiye rakamlarının bunun 10 kat üstünde olduğunu tahmin ediyoruz.” dedi.

Ziyneti Kocabıyık

Ülkemizde mide küçültme ameliyatlarının bir bölümünün endikasyon dışında yapıldığını söyleyen Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği (BMCD) Genel Sekreteri Doç. Dr. Aziz Sümer “Obezite ameliyatlarından ölüm oranları dünyada 10 binde 8 iken Türkiye rakamlarının bunun 10 kat üstünde olduğunu tahmin ediyoruz.” dedi. Dünyada mide küçültme ameliyatı kriterlerinin net olarak belirlendiğine dikkati çeken Doç. Dr. Sümer “Vücut kitle indeksi yüzde 40’ın üzerinde olan veya 35’in üzerinde olup diyabet, uyku apnesi, hipertansiyon, insülin direnci gibi yandaş hastalıkları bulunan bireylerin ameliyat edilmesini öneriyoruz” diye açıkladı. Mide küçültme ameliyatları konusunda Türkiye’de bir sektör oluştuğuna işaret eden Sümer, 10-15 kilo fazlası olanlara ameliyat yapıldığını bu durumun ölüm oranlarını artırdığını ifade etti. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...