Sara kırk yaşından sonra ortaya çıkabilir

Sara kırk yaşından sonra ortaya çıkabilir

SAĞLIK Haberleri

Yakın akraba evliliklerinin halk arasında sara hastalığı olarak bilinen epilepsi riskini artırdığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Rektörü ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl “Türkiye’de yaptığımız bir çalışmaya göre yakın akraba evliliği sonucu doğan bebeklerde epilepsi 40 kat daha fazla görülüyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Beyinde elektrik aktivitesinin bozulmasıyla birlikte belli nöbet ataklarıyla ortaya çıkan epilepsinin her yaşta görülebileceğini belirten Prof. Dr. Bingöl “On yaşına kadar belli bir oranda gözlenir. On-kırk yaş arasında daha az rastlanır. Kırklı yaşlardan sonra ise, damar ve beyin hastalıklarının görülme sıklığına paralel olarak epilepsi görülme sıklığı da artar” diye konuştu. Hastalığın belirtilerinin, ortaya çıktığı yaşa göre değiştiğine işaret eden Prof. Dr. Bingöl “Uyuşturucu kullanımı, aşırı uykusuzluk, stres, alkol ve bazı ilaçların nöbetleri tetikliyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...