Aşısızların aşılılara göre ölme ihtimali 11 kat daha fazla

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Aşısızların aşılılara göre ölme ihtimali 11 kat daha fazla

SAĞLIK Haberleri  / AA

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) tarafından açıklanan son verilere göre aşısız kişilerin aşılı kişilere göre virüse yakalanma ihtimalinin de 6 kat, ölüm oranın ise 11 kat daha yüksek olduğu kaydedildi.

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (CDC) ağustos verilerinde tam aşılanmış yetişkinlerin ve aşısız yetişkinlerin ölüm oranları açıklandı. ABD’li merkezin raporuna göre aşısız Kovid-19 hastalarının, aşılı hastalara göre ölüm oranın 11 kat daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

AŞISIZ KİŞİLERİN VİRÜSE YAKALANMA İHTİMALİ 6 KAT FAZLA

Ayrıca raporda aşısız kişilerin virüse yakalanma ihtimalinin de 6 kat daha yüksek olduğu belirtildi. Raporda hastaneye yatma riskinde ise farkın oldukça arttığı kaydedildi. Aşısız yetişkinlerin, aşı yaptıranlara göre Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatma riskinin ise 19 kat daha yüksek olduğu tespit edildi.

AŞISIZ YETİŞKİNLERİN HASTANEYE YATIŞI ARTTI

Verilere göre, ülke genelinde yeni vakaların hızı düştükçe, aşısız yetişkinler için Kovid-19'dan ölüm riskinin son haftalarda düştüğü ağustosun son haftasında da ölümlerin ayın ilk haftasına göre yüzde 30 azaldığı ortaya çıktı. Vaka ve ölüm riski düşmesine rağmen, ağustosun ilk haftasından son haftasına kadar aşısız yetişkinlerin Kovid-19'dan hastaneye yatışlarında yüzde 80'in üzerinde artış yaşandığını bildirdi.

“90 BİNDEN FAZLA ÖLÜM ÖNLENEBİLİRDİ”

Kovid-19'dan hastaneye yatışların 50 yaş altı aşısız yetişkinlerde, tam aşılılara göre yaklaşık 15, 50-64 yaş grubunda 31 ve 65 yaş üstünde 16 kat fazla olduğu bilgisini paylaştı. ABD'de faaliyet gösteren Kaiser Aile Vakfı, geçen haftaki raporunda, ülkede son 3 ayda aşılanmamış yetişkinler arasında 90 binden fazla "önlenebilir" ölümün yaşandığını, bunların yarısından fazlasının ise eylül ayında meydana geldiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...