Açık havada çalışanlarda katarakt tehlikesi

- Güncelleme:
Açık havada çalışanlarda katarakt tehlikesi

Sağlık Haberleri

Aşırı sıcaklar göz sağlığını da olumsuz etkiliyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklığın daha da artması beklenirken, Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cem Alay, yazın en sık görülen göz rahatsızlıklarının kızarıklık ve yanma hissi olduğunu söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Alay, “Çünkü aşırı sıcak yeryüzünde buharlaşmayı artırdığı gibi gözlerde de benzer etkilere sebep olarak göz kuruluğunu artırıyor. Belli hasta gruplarına yaptığımız ‘Gözleri güneşten koruyun’ uyarısını, artan aşırı sıcaklar nedeniyle herkese söylüyoruz” dedi.

Ultraviyoleye (UV) ışınlarına yoğun maruziyetin katarakt ve sarı nokta oluşumunu tetiklediğini anlatan Opr. Dr. Alay,  “Özellikle çiftçiler gibi açık alanlarda çalışan ve güneş ışınlarına direkt temasta bulunan meslek gruplarında, bu tarz göz yüzeyi problemlerini daha fazla görüyoruz. Yine bazı göz yüzeyindeki birtakım lezyonların kötü huyluya evrimleşme oranı da bu dönemde artıyor. Bu sebeple, güneş gözlüğü kullanımı ve güneşten korunma oldukça önemli bir konu. Eğer güneş gözlüğü takmak istenmiyorsa, siperlikli başlıklar kullanabilir, belli yaş gruplarının en sıcak saatlerde dışarda bulunmamaları korunma anlamında önemli bir tedbir olabilir. Yine su tüketimi de çok önemli bir diğer konu. Özellikle yaz aylarında gerekli su tüketiminin sağlanması göz yüzeyinin nemliliği açısından faydalı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...