Korkutan araştırma: Botoks duyguları etkiliyor

- Güncelleme:
Korkutan araştırma: Botoks duyguları etkiliyor

SAĞLIK Haberleri

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yüz bölgesine yapılan botoks enjeksiyonlarının beynin duyguları yorumlama ve işleme biçimini değiştirebileceğini ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Veriler, botoksun kişinin karşısındakinin duygularını anlama yeteneğini geçici olarak bozduğunu gösteriyor. Araştırma psikolojide sözü edilen “yüzsel geribildirim hipotezi”nden yola çıkarak yapıldı. Buna göre karşımızdaki kişinin yüzünde kızgın veya mutlu bir ifade gördüğümüzde, farkında olmadan o ifadeyi taklit etmek üzere kendi yüzümüzdeki kasları esnetiriz ya da kasarız. Bu taklit beynimize bu hareketleri yorumlayacak birtakım sinyaller gönderir. Araştırmacılar botoks yapılan kişilerin yüz kaslarını hareket ettirememesi sebebiyle beynine bu sinyalleri doğru gönderemediğini ortaya koydular.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...