Tahinin üzerine limon sıkıldığında etkisi inanılmaz! Hiçbir doktor söylemiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tahinin üzerine limon sıkıldığında etkisi inanılmaz! Hiçbir doktor söylemiyor

SAĞLIK Haberleri

Tahin sabah kahvaltısında severek tükettiğimiz alternatiflerin başında geliyor. Vücuda güç ve enerji veren bu besin, limonla birlikte tüketildiğinde etkisi başka oluyor. İşte inanılmaz faydası…

Tam bir C vitamini olan tahinin insan sağlığı için inanılmaz yararları var. Peki, ya tahine limon sıkıp tüketmeyi hiç düşündünüz mü? Bu şahane ikili, kendini sürekli yorgun hissedenlerin doğal ilacı.

TAHİN LİMON KARIŞIMI NELERE ÇARE?

CNN Türk’te yer alan bir içerikte; tahine limon sıkıp tüketmenin müthiş etkileri paylaşıldı:

- İçeriğinde demir barındıran tahin limon gibi C vitamini barındıran doğal asidik bir besin ile bir araya gelince faydası 10 katına çıkar. Bu sayede tahin vücutta kan yapıcı madde sayısını artırır.

-Tahin hem kemik sağlığını güçlendirir hem de kan hücrelerini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Bir yemek kaşığı doğal tahinin içine 3 damla limon sıkın. Bunu her sabah düzenli olarak tüketin. Tahin limon karışımı sadece kan yapıcı ya da yorgunluk önleyici değil aynı zamanda enerji depolarını güçlendirir.

- Tahin-limon karışımı bağışıklığı güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur.

-Kadın ve erkeklerde doğurganlığı artırır. Bu sayede kısırlık riskini sıfırlar. Anne ve baba olmak isteyenler için doğal bir ilaçtır. Vücuttaki tüm toksinleri söker atar. Bu sayede ödem birikmesini engeller.

-Günlük ihtiyaç duyulan kalsiyum, magnezyum, fosfor ve bakır gibi maddelerin eksikliğini giderir. Akciğerleri temizler. Solunum güçlüğünü en aza indirir. Ayrıca sigaradan hasar almış akciğer kapakçıklarını yeniler.

ENERJİ VEREN TAHİNLİ SMOOTHİE TARİFİ

Tahinin üzerine limon sıkıldığında etkisi inanılmaz! Hiçbir doktor söylemiyor

Şef Arda Türkmen Youtube kanalında verdiği bir tarifte; tahinle hazırlanan ve enerji veren smoothie'nin yapılışını paylaştı. İşte detaylar…

Malzemeler

2,5 su bardağı süt 
1/2 su bardağı yulaf ezmesi 
2 yemek kaşığı tahin 
4 yemek kaşığı pekmez 
1 çay kaşığı toz tarçın 
1 çay kaşığı toz zencefil 
2 adet muz 

Hazırlanışı

Mutfak robotunuz ya da bir parçalayıcının içerisine sütü, yulaf ezmesini, tahini, pekmezi, toz tarçını ve toz zencefili ekleyin, ardından muzları da bu karışımın içerisine ilave edin. Parçalayıcınız yardımı ile bu karışımı yumuşak, pürüzsüz ve akışkan bir krema kıvamına gelene kadar iyice çekin. Ardından bu karışımı küçük bir sos tenceresine aktarın, orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar ısıtın. Eğer çok yoğunsa ısıtırken içine biraz daha süt ekleyebilirsin. Hazırladığınız sıcak smoothienin üzerine 1 küçük kaşık pekmez gezdirin ve dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin. Dilerseniz soğuk tüketebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: CNN, Arda’nın Mutfağı Fotoğraflar: Yotube

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...